USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У Дагестані сталася серія нападів, а на кордоні Росії і Абхазії – стрілянина

У Дагестані група невідомих з автоматичної зброї обстріляла синагогу та церкву
Дагестан

Події в Дагестані. 23 червня 2024 р.

Джерело: відкриті джерела

23 червня невідомі обстріляли синагогу, церкву і наряд поліції у місті Дербенте, що у Дагестані. Також про стрілянину повідомляють у столиці Дагестану Махачкалі. Про це зокрема пишуть російські Telegram-канали.

За даними росЗМІ, група невідомих з автоматичної зброї обстріляли синагогу та церкву. Інцидент стався близько 18:00 за місцевим часом. Пізніше у соцмережах почали публікувати відео з масштабною пожежею у місцевій синагозі. За попередніми даними, там відомо вже про дві жертви, ще одна особа була госпіталізована.

Ймовірно, людей, які обстріляли православний храм у Дербенті, було п'ятеро. Зловмисники пересуваються на білому Volkswagen Polo. У регіоні ввели план "Перехоплення". Біля палаючої синагоги було виявлено труп чоловіка з простреленою головою. Ще одного чоловіка госпіталізували з опіками.

Пізніше голова Громадської спостережної комісії Дагестану Шаміль Хадулаєв повідомив, що під час нападу на православну церкву у Дербенті було вбито священника – 66-річному чоловіку перерізали горло.

Махачкала

Пізніше росЗМІ почали повідомляти про стрілянину у столиці Дагестану Махачкалі. Там невідомі на вулиці Єрмошкіна обстріляли пост ДПС. На опублікованих відео видно, як палає авто правоохоронців. Там, за попередніми даними, один працівник поліції помер, ще шість – поранено. У місті також оголошено план "Перехоплення".

Сутички на кордоні Росії та Абхазії

Також російські ЗМІ повідомляють про те, що невідомі відкрили стрілянину на кордоні Росії та Абхазії в районі КПП на річці Псоу. За попередніми даними, там вже поранено мінімум три людини, ще одна людина загинула.

Довідково

Республіка Дагестан – суб'єкт Російської Федерації, що входить до складу Північно-Кавказького федерального округу та однойменного економічного району. Утворена 20 січня 1921 року. Столиця – Махачкала. Глава Республіки Дагестан Меліков Сергій Алімович з 14 жовтня 2021 року.

Межує з Азербайджаном на півдні, з Грузією – на південному заході, також з Чеченською Республікою – на заході, зі Ставропольським краєм – на північному заході і з Республікою Калмикія – на півночі.

Відповідно до Конституції Республіки Дагестан, державними мовами є російська та мови всіх народів, що населяють республіку. Серед них найпоширеніші аварська, агульська, азербайджанська, даргинська, кумицька, лакська, лезгинська, ногайська, рутульська, табасаранська, татська, цахурська, чеченська мови.

Тим часом депутат Держдуми від Дагестану Гаджиєв вважає, що за терактом у республіці стоять спецслужби України та країн НАТО. Минулого року влада Дагестану звинуватила "зрадників та бандерівців з України" в організації заворушень в аеропорту Махачкали. Глава Республіки Дагестан Сергій Меліков заявив, що заворушення, які сталися ввечері 29 жовтня, "оперували з України".

Читайте також:
На Київщині чоловік влаштував стрілянину в магазині. Поранення отримали дві людини На Київщині чоловік влаштував стрілянину в магазині. Поранення отримали дві людини
У школах Львова посилюють заходи безпеки через ймовірну загрозу терактів У школах Львова посилюють заходи безпеки через ймовірну загрозу терактів
У Києві на АЗС застрелили чоловіка У Києві на АЗС застрелили чоловіка
На Хмельниччині чоловік випустив з автомата Калашникова 60 набоїв по поліцейському, цивільному та двох службових авто На Хмельниччині чоловік випустив з автомата Калашникова 60 набоїв по поліцейському, цивільному та двох службових авто