USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Затримано підозрюваного у вбивстві 9-річної українки Валерії в Німеччині

За даними ЗМІ, підозрюваний – колишній хлопець 33-річної матері Валерії
вбита Валерія
Вбита дівчинка Валерія
Джерело: відкриті джерела

У Празі затримали підозрюваного у вбивстві 9-річної українки Валерії в Німеччині. Ним виявився 36-річний громадянин Молдови. Про це повідомляє Spiegel з посиланням на правоохоронців.

Зазначається, що громадянина Молдови арештували в одному з празьких ресторанів за ордером прокуратури Хемніца. Найближчим часом його передадуть до Німеччини.

Bild повідомляє, що підозрюваний – колишній хлопець 33-річної матері Валерії. За деякими даними, вранці 3 червня, у день убивства, він писав колишній коханій і вимагав зателефонувати. Після чого покинув Німеччину.

Що відомо про вбивство дівчинки?

Валерія зникла вранці 3 червня дорогою до школи, повідомляли німецькі ЗМІ.

Відомо, що батьки бачили дитину близько 6:50, коли вона вийшла з дому, щоб сісти на автобус до школи. Проте в школі дівчинка так і не з’явилася.

Відеозаписи і свідчення водія автобуса підтвердили, що учениця не їхала до школи звичайним автобусом. Тому поліція не виключала, що у справі фігурують зловмисники.

Водолази обстежували річище річки Мульде, пошукові собаки намагалися знайти слід дівчинки по запаху, також містечком проїжджали патрульні машини. Згодом до пошуків підключили дрони та собак.

За інформацією медіа, дівчинка приїхала до Німеччини у 2022 році. І нібито її батьки розлучені, а батько воює на сході України.

12 червня тіло дівчинки знайшли в лісі неподалік міста Дебельн у Саксонії.

Читайте також:
Понад 110 українських військових стратили росіяни, – Офіс генпрокурора Понад 110 українських військових стратили росіяни, – Офіс генпрокурора
Казахстанський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков помер у лікарні після замаху Казахстанський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков помер у лікарні після замаху
Чеська ініціатива: В Україну доставили першу партію боєприпасів Чеська ініціатива: В Україну доставили першу партію боєприпасів
ЄС офіційно почне переговори про вступ України та Молдови ЄС офіційно почне переговори про вступ України та Молдови