USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Білому домі вважають, що Росія може посилити наступ у районі Авдіївки, коли промерзне ґрунт

Також, на думку Джона Кірбі, Росія атакує критичну інфраструктуру в Україні безпілотниками та ракетами, намагаючись перетворити зимовий холод на зброю проти мирного населення
Білий дім
Білий дім, США
Джерело: Bloomberg

Адміністрація Сполучених Штатів Америки вважає, що російські війська чекають, поки промерзне ґрунт, щоб посилити наступальні операції на сході України, зокрема в районі Авдіївки. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Ми бачили, що росіяни мали і мають наміри провести наступ, зокрема, на сході, в районі Авдіївки. І... у нас є всі підстави вважати, що, коли земля промерзне, наприкінці січня та в лютому, російським військам буде легше просуватися", – сказав Кірбі.

За його словами, Росія безпілотниками та ракетами атакує критичну інфраструктуру в Україні, намагаючись перетворити зимовий холод на зброю проти мирного населення. Тому потрібно забезпечити українські системи ППО додатковими можливостями.

"Тож час не на нашому боці. Ми хочемо отримати (нове, – ред.) фінансування якомога швидше", – зауважив представник Білого дому.

Також він повторив заклик до Конгресу США без зволікань ухвалити новий пакет допомоги Україні.

Яка нині ситуація на Авдіївському напрямку?

За даними Генштабу, 20 грудня на Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 13 атак ворога східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 18 атак в районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

"Артилерійських та мінометних обстрілів окупантів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Новобахмутівка, Бердичі, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області", – йдеться у повідомленні.

Що думають аналітики?

В середині грудня аналітики Американського інституту вивчення війни (ISW) оцінили ситуацію довкола Авдіївки. Тоді зазначалося, що російські війська 14 грудня продовжили наступальні дії на Авдіївському напрямку. Окупанти просунулися на південь від залізничної колії, яка проходить на північний захід від Степового.

Також зазначалося, доказів, що росіяни закріплюються на південно-східній околиці Авдіївки, немає.

Нагадаємо, розвідка США розсекретила цифри втрат Росії у війні проти України. Ішлося про те, що ЗСУ вбили і поранили 315 тисяч окупантів. Тільки під Авдіївкою ЗСУ знищили 13 тисяч російських військових.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині