USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

У 2025 році в Україні значно здорожчають сигарети

Це пов'язано зі зростанням ставок акцизу на тютюнові вироби
куріння сигарети
Фото ілюстративне
Джерело: МОЗ

З наступного року в Україні значно зростуть ціни на тютюнові вироби. Це пов'язано зі зростанням ставок акцизу на сигарети, йдеться в пояснювальній записці до проєкту бюджету на 2025 рік (проєкт №12000).

Зокрема в документі вказано, що змінами до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби передбачені додаткові доходи в обсязі 27,1 млрд гривень (підвищення ставок акцизного податку на тютюнові вироби – 22,6 млрд гривень; податок на додану вартість від збільшення бази оподаткування (ставок акцизу) – 4,5 млрд гривень).

"Прогнозні показники на 2025 рік визначено з врахуванням поступового наближення ставок акцизного податку на тютюнові вироби та пальне до рівня, передбаченого директивами ЄС, відповідно до проєкту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби", – зазначається в повідомленні.

Тож з наступного року специфічна ставка акцизу на сигарети з фільтром та без фільтра збільшиться на 23,4% – з 47 до 58 євро за 1000 штук. А мінімальне податкове зобов'язання зі сплати акцизного податку зросте на 23,9% – з 63,45 до 78 євро за 1000 штук.

Водночас з 1 жовтня цього року ставки розраховуватимуть не в гривнях, а в євро.

Новини за темою: Кабмін установив норми продажу сигарет та алкоголю в магазинах Duty Free

Слід додати, що ще в травні Комітет підтримав урядовий законопроєкт №11090 щодо збільшення акцизів на цигарки. Документ прив’язував акциз на цигарки до євро, а не гривні.

Читайте також:
Бензин, дизель та газ здорожчають: Парламент прийняв закон про підвищення акцизного податку на пальне Бензин, дизель та газ здорожчають: Парламент прийняв закон про підвищення акцизного податку на пальне
Війна за сигарети: На Львівщині правоохоронців вигнали з тютюнової фабрики, щоб не допустити обшуки Війна за сигарети: На Львівщині правоохоронців вигнали з тютюнової фабрики, щоб не допустити обшуки
Пальне здорожчає: Нардепи підтримали за основу законопроєкт про підвищення акцизу Пальне здорожчає: Нардепи підтримали за основу законопроєкт про підвищення акцизу
Комітет рекомендував Раді підвищити ціну на пальне Комітет рекомендував Раді підвищити ціну на пальне