USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Туреччина вже поставила Україні 600 великокаліберних кулеметів

Вартість кожного оцінюють у 15–20 тис. доларів
Великокаліберні кулемети Canik M2
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Турецький приватний виробник озброєння Canik поставив в Україну сотні великокаліберних кулеметів, які можна комбінувати з бронетехнікою. Про це пише видання Middle East Eye.

Зазначається, що Туреччина з початку війни в Україні таємно передала ЗСУ дрони, ракети з лазерним наведенням, захисне спорядження і бронетехніку.

Однак нещодавно країна почала постачати моделі великокаліберних кулеметів Canik M2, які можуть використовуватися як сухопутними військами, так і поєднуватися з бронетехнікою.

При цьому одне з джерел видання повідомило, що в березні було підписано кілька контрактів із турецьким приватним виробником зброї Canik.

Інше джерело зазначило, що понад 600 кулеметів вже доправлено в Україну для використання кількома службами, зокрема військовими та розвідувальними.

"Угода передбачає доставку набагато більшої кількості вантажів, ніж 600, найближчими місяцями буде відправлено ще більше кулеметів", – додало джерело видання.

Водночас турецький експерт заявив, що вартість кожного кулемета оцінюють у 15–20 тис. доларів, що означає – вартість поточної поставки перевищує 10 млн доларів.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку