USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Туреччина вже поставила Україні 600 великокаліберних кулеметів

Вартість кожного оцінюють у 15–20 тис. доларів
Великокаліберні кулемети Canik M2
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Турецький приватний виробник озброєння Canik поставив в Україну сотні великокаліберних кулеметів, які можна комбінувати з бронетехнікою. Про це пише видання Middle East Eye.

Зазначається, що Туреччина з початку війни в Україні таємно передала ЗСУ дрони, ракети з лазерним наведенням, захисне спорядження і бронетехніку.

Однак нещодавно країна почала постачати моделі великокаліберних кулеметів Canik M2, які можуть використовуватися як сухопутними військами, так і поєднуватися з бронетехнікою.

При цьому одне з джерел видання повідомило, що в березні було підписано кілька контрактів із турецьким приватним виробником зброї Canik.

Інше джерело зазначило, що понад 600 кулеметів вже доправлено в Україну для використання кількома службами, зокрема військовими та розвідувальними.

"Угода передбачає доставку набагато більшої кількості вантажів, ніж 600, найближчими місяцями буде відправлено ще більше кулеметів", – додало джерело видання.

Водночас турецький експерт заявив, що вартість кожного кулемета оцінюють у 15–20 тис. доларів, що означає – вартість поточної поставки перевищує 10 млн доларів.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується