USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Трансгендерні жінки можуть отримати матку вже "в найближчому майбутньому": Як це можливо

Лікарі наголошують, що рівень "безпечності" такої операції ще не вивчений
трансгендеры
Джерело: відкриті джерела

Трансгендерні жінки можуть отримати матку вже "в найближчому майбутньому", пише Daily Mail з посиланням на експертів із фертильності.

Величезний науковий прорив дав би біологічним чоловікам шанс виносити дитину, що зараз неможливо. 

За словами всесвітньо відомих експертів у галузі трансплантації, знадобляться лише "незначні модифікації", щоб зробити це реальністю і для чоловіків. 

Вони пропонують використовувати матки від померлих жінок і донорів, які вирішили видалити власні репродуктивні органи, що може статися, коли жінки вирішать стати чоловіками.

Кажуть, що операція лише трохи відрізнятиметься від тієї, що проводять при лікуванні безпліддя.

Команда з престижної клініки Клівленда в Огайо написала про можливість виконання операції на біологічному чоловікові в Fertility and Sterility

Що каже суспільство

Активісти стверджують, що трансгендерні жінки повинні мати таке ж право на народження дитини, як і жінки, народжені жінкою.

Але не всі погоджуються. Деякі критики назвали цю перспективу "егоїстичним заняттям", яке є "образливим" для материнства.  

Як проводитиметься потенційна операція

Ця обширна операція передбачає виготовлення вагіни з використанням тканини з інших частин тіла, наприклад пеніса або відділу кишечника, і забезпечує основу для прикріплення трансплантованої матки. 

Цей процес також, ймовірно, включатиме видалення яєчок, щоб зупинити вироблення чоловічих гормонів, які можуть заважати майбутній дитині, із заморожуванням сперми для можливого майбутнього лікування безпліддя. 

Новини за темою: Посмертне донорство в Україні: У Львові провели унікальну 16-годинну операцію з пересадки легень

Теоретично це може призвести до того, що трансжінки завагітніють власними дітьми, подібно до біологічних жінок, які можуть робити ЕКЗ, використовуючи власні попередньо зібрані яйцеклітини. 

Після періоду відновлення після вагінопластики трансжінка може шукати пересадку матки.

Подібно до інших донорських органів, таких як нирка або печінка, трансжінка, яка бажає мати матку, повинна буде знайти донора з такою ж групою крові та тканини.

Видалена матка матиме деякі з прикріплених кровоносних судин, необхідних для живлення органу, точно так само, як і для біологічної пацієнтки.

Потім її хірургічним шляхом вставляли б трансжінці під час операції, з’єднуючи її з вагіною.

Лікарі кажуть, що така процедура може тривати більше ніж 11 годин.

Як і у випадку з будь-яким донорством органів, трансжінці потрібно буде приймати препарати, що пригнічують імунну систему, щоб запобігти відторгненню трансплантованого органу. 

В той же час експерти визнали, що існує "кілька важливих" невідомих щодо безпеки процедури, особливо довгострокової, і потрібні додаткові дані. 

Читайте також:
Британський музей ідентифікував римського імператора як трансгендерну жінку Британський музей ідентифікував римського імператора як трансгендерну жінку