USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

"Обʼєднаний Рейх": Трамп потрапив у новий скандал через відео із нацистською риторикою

На наступний день після публікації відео було видалено
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Колишній президент США Дональд Трамп видалив відео, опубліковане в соцмережі Truth Social, яке містило згадку про "об'єднаний Рейх", після шквалу критики та порівнянням з нацистським режимом. Про це пише Reuters.

30-секундне відео, яке було розміщене в понеділок у другій половині дня, стало недоступним на Truth Social рано-вранці у вівторок.  

"Особа, знайома із ситуацією, підтвердила, що допис було видалено із сайту", – зазначають у Reuters.

У відеоролику показали позитивні зміни у країні в разі перемоги республіканського кандидата в президенти над демократом Байденом на виборах у листопаді з гіпотетичними газетними заголовками про процвітаючу економіку і боротьбу з імміграцією на південному кордоні.

У двох місцях відео під більшим заголовком було написано "Промислова сила значно зросла… завдяки створенню об'єднаного Рейху". Текст дещо розмитий, тому його важко розібрати з першого погляду.

Як пишуть у Reuters, під час передвиборчої кампанії Трамп зробив низку провокативних висловлювань, називаючи політичних ворогів "паразитами" і заявляючи, що нелегальні іммігранти "отруюють кров нашої країни". Ці заяви викликали різку критику з боку демократів і деяких істориків, які наголосили, що вони перегукуються з нацистською риторикою.

У вівторок Байден розкритикував використання слів, які часто асоціюють з Третім Рейхом нацистської Німеччини часів Адольфа Гітлера.

"Це не мова американського президента. Це не мова жодного американця. Це мова гітлерівської Німеччини… У нього є якесь недолуге виправдання, що це зробив працівник штабу. Але ми вже знаємо, що Трамп особисто контролює свій акаунт у соціальних мережах, тому що він так багато хвалився своїм контролем", – сказав Байден.

За словами ж речниці передвиборчої кампанії Трампа Керолайн Лівітт, відео створене кимось поза кампанією та поширене співробітником, який не помітив використання слова "рейх" перед його публікацією.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати. Вони мають пройти у два раунди – 27 червня і 10 вересня.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія