USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

"Обʼєднаний Рейх": Трамп потрапив у новий скандал через відео із нацистською риторикою

На наступний день після публікації відео було видалено
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Колишній президент США Дональд Трамп видалив відео, опубліковане в соцмережі Truth Social, яке містило згадку про "об'єднаний Рейх", після шквалу критики та порівнянням з нацистським режимом. Про це пише Reuters.

30-секундне відео, яке було розміщене в понеділок у другій половині дня, стало недоступним на Truth Social рано-вранці у вівторок.  

"Особа, знайома із ситуацією, підтвердила, що допис було видалено із сайту", – зазначають у Reuters.

У відеоролику показали позитивні зміни у країні в разі перемоги республіканського кандидата в президенти над демократом Байденом на виборах у листопаді з гіпотетичними газетними заголовками про процвітаючу економіку і боротьбу з імміграцією на південному кордоні.

У двох місцях відео під більшим заголовком було написано "Промислова сила значно зросла… завдяки створенню об'єднаного Рейху". Текст дещо розмитий, тому його важко розібрати з першого погляду.

Як пишуть у Reuters, під час передвиборчої кампанії Трамп зробив низку провокативних висловлювань, називаючи політичних ворогів "паразитами" і заявляючи, що нелегальні іммігранти "отруюють кров нашої країни". Ці заяви викликали різку критику з боку демократів і деяких істориків, які наголосили, що вони перегукуються з нацистською риторикою.

У вівторок Байден розкритикував використання слів, які часто асоціюють з Третім Рейхом нацистської Німеччини часів Адольфа Гітлера.

"Це не мова американського президента. Це не мова жодного американця. Це мова гітлерівської Німеччини… У нього є якесь недолуге виправдання, що це зробив працівник штабу. Але ми вже знаємо, що Трамп особисто контролює свій акаунт у соціальних мережах, тому що він так багато хвалився своїм контролем", – сказав Байден.

За словами ж речниці передвиборчої кампанії Трампа Керолайн Лівітт, відео створене кимось поза кампанією та поширене співробітником, який не помітив використання слова "рейх" перед його публікацією.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати. Вони мають пройти у два раунди – 27 червня і 10 вересня.

Читайте також:
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО
Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Потужний ураган Потужний ураган "Мілтон" дійшов до Флориди: Наслідки жахливі