USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Ситуація на сході складна, але ворогу не вдається прорвати оборону, – Маляр

На Бахмутському напрямку на південному фланзі захисники продовжують наступальні дії
ЗСУ
Український воїн
Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація на сході наразі складна, але ворогу не вдається досягнути поставлених цілей. Сили оборони ефективно стримують наступ російських військ на Куп'янському та Лиманському напрямках, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, на Бахмутському напрямку на південному фланзі захисники продовжують наступальні дії.

"Ворожі війська марно робили спроби відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки. Важкі бої тривають. Авдіївський і Мар’їнський напрямки неприступні для ворога. Скільки вони не намагаються там наступати, нічого не виходить, але зупиняти їх там непросто", – сказала чиновниця.

Бійці щодня у важких боях та суцільних обстрілах боронять Україну.

Новини за темою: Буданов оцінив контрнаступ ЗСУ на фронті

Водночас на Мелітопольському та Бердянському напрямках тривають наступальні дії. Попри надважкі бойові умови та супротив ворога, воїни мають частковий успіх у напрямку Урожайне, південніше та південно-східніше Старомайорська.

Що кажуть у Генеральному штабі?

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Протягом доби було близько 25 бойових зіткнень.

"На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському – ворог завдав авіаційних ударів в районах Степного та Костянтинівки Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. На Куп’янському напрямку росіяни вели марні наступальні дії в районі Надії та південніше Новоселівського Луганської області", – йдеться у вечірньому зведенні.

А на Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Новомихайлівки Донецької області. На Бахмутському – противник вів даремні наступальні дії в районі Богданівки. На Авдіївському – під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки.

"На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка Донецької області. На Шахтарському – ворог здійснив безрезультатні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського, там же завдав авіаційного удару. На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Малої Токмачки Запорізької області, а на Херсонському – авіаудару в районі Козацького", – додали в Генштабі.

Новини за темою: ЗСУ прорвали оборону окупантів на лівому березі Дніпра, – ISW

Водночас Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Як ЗСУ "викурюють" окупантів?

На Бахмутському напрямку триває "викурювання" російських вояк з української землі.

Так, генерал-полковник, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський оприлюднив відео, де воїни 225-го окремого штурмового батальйону "розкривають" окопи противника влучними ударами FPV-дронів.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого