USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Бойова ситуація на Харківщині нині вже краща, – Зеленський

Однак у Генштабі ЗСУ додають, що ворог з території Російської Федерації продовжує завдавати авіаударів по населених пунктах Харківської області
ЗСУ
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація на Харківщині вже краща, відповів на питання журналістів щодо обстановки на фронті під час пресконференції за підсумками Саміту миру у Швейцарії президент України Володимир Зеленський. Однак інформації про воєнні плани на 2024 і 2025 роки глава держави розкривати не став.

За словами українського лідера, нині на Харківського напрямку ситуація для Сил оборони стала кращою. Також медійники запитали Зеленського щодо ситуації на полі бою і про те, чи є цілями України на 2024-й утримати рубежі, а у 2025-му перейти до контрнаступальних дій.

"Про плани на полі бою сьогодні говорити не буду. Якщо чесно, наше завдання сьогодні – не дати можливості успіху в наступальних діях РФ на Харківщині. Вважаю, що зараз ситуація краща – вона стабілізувалася завдяки нашим воїнам", – сказав президент.

Крім того, наголосив, що найближчим часом має бути посилення українських воїнів на полі бою – і тоді будуть "міцніші" відповіді загарбникам.

Обстановка на Харківському напрямку зараз

Тим часом у своєму зведенні в Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 70.

Майже по всій лінії фронту противник наростив кількість наступальних та штурмових дій. Українські захисники стають на заваді спробам російських окупантів прорвати нашу оборону та завдають їм втрат.

На Харківському напрямку, зокрема, ворог з території Російської Федерації продовжує завдавати авіаударів по населених пунктах України. З району Бєлгорода (Росія), агресор вдарив двома КАБами по Графському, ще однією КАБ завдав удару по Вовчанську.

Новини за темою: Наступ на Харківщину: Росія залучає студентів та мігрантів з Африки

Втрати росіян під час наступу в травні

Слід також додати, що під час наступу в Харківській області у травні Росія втрачала по тисячі військових загиблими щодня. Про це під час спілкування з журналістами розповідав посадовець НАТО на умовах анонімності.

Він зауважував, що "здобутки" в Харківській області дісталися РФ "досить дорогою ціною". До того ж представник НАТО сказав, що РФ не змогла створити буферну зону, про що заявляв раніше диктатор Путін.

Нині фронт у цьому регіоні стабілізувався, а підконтрольні Росії території є фрагментованими, підтверджував посадовець. І, як заявляв, у підсумку, "перемоги Росії на цьому напрямку будуть обмеженими".

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом