USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Сирський заявив, що ЗСУ мають домогтися переваги на фронті і назвав головні завдання на зараз

Зокрема, наразі українській армії дуже важливо утримувати займані рубежі і не допустити прориву оборони
Сирський у Бахмуті_3
Джерело: Сухопутні війська ЗСУ

Російська армія продовжує вести активні наступальні дії фактично по всьому фронту, проте основні зусилля зосереджені на окремих ділянках. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook розповів про ситуацію на передовій.

Росіяни, за його словами, зосередили основні зусилля на Покровському та Курахівському напрямках. Тут ворог сконцентрував найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів із восьми ударних бригад.

Також тривають бої в районах Часового Яру, Кліщіївки та Калинівки. Там окупанти намагаються захопити ці пункти для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Слов'янська.

Водночас, як зазначив головком, росіяни безуспішно штурмують Білогорівку. А на Сіверськ ворог наступає з двох напрямків, але щоразу відкочується назад.

На Запорізькому напрямку РФ здійснює наступальні дії в районах Старомайорське та Роботине, але фактично без успіху. Тим часом у районі Кринок бої тривали за утримання плацдарму та контролю островів, без суттєвих змін у становищі сторін.

Росіяни загрузли у Вовчанську

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що на Харківському напрямку ворог веде безуспішні дії, намагаючись просунутися вперед у глибину бойових порядків і створити так званий пояс безпеки.

"У Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили і засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів на інших напрямках", – зазначив він.

Новини за темою: РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський

Головні завдання для ЗСУ

Сирський пояснив, що в цих умовах українській армії дуже важливо утримувати займані рубежі і позиції, не допустити прориву оборони і максимально знищувати живу силу і техніку ворога.

"Нам необхідно добитися переваги над противником, зменшити втрати, а головне, змінити оборонну та наступальну психологію, що буде важливим кроком на шляху до нашої перемоги", – додав головнокомандувач ЗСУ.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках. Військове командування РФ, імовірно, буде змушене вибрати одну основну дію під час очікуваного літнього наступу.

Попри складну ситуацію на фронті, армія України продовжує завдавати втрат ворогу, а також намагається повернути позиції. Зокрема, Збройні сили України контратакували росіян у Вовчанську на Харківщині та відбили кілька кварталів.

 
 
 
Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом