USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Сина Джо Байдена визнали винним у злочинах, пов’язаних із незаконним зберіганням зброї

Таке рішення ухвалив суд присяжних – Гантеру Байдену може загрожувати 25 років в'язниці
Гантер Байден
Гантер Байден разом з дружиною та матір'ю виходять із суду
Джерело: BBC

Суд присяжних в американському штаті Делавер визнав винним сина президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена Гантера в справі щодо володіння зброєю. Про це повідомляє BBC.

Зокрема, за даними слідства, Гантер Байден у жовтні 2018 року придбав револьвер Colt Cobra, яким володів 11 днів. Під час покупки, як стверджує прокурор, син президента в письмовій формі збрехав, що не вживає жодних заборонених наркотиків і не є залежним від них. І це було попри те, що на той момент боровся із залежністю від креку.

Тож суд присяжних визнав його винним за всіма трьома пунктами обвинувачення:

  • вказав неправдиву інформацію під час заповнення федеральної форми, коли купував зброю, присягнувшись, що не був залежним від заборонених наркотиків і не вживав заборонених наркотиків;
  • неправдиво сказав про те саме торговцеві зброєю у Вілмінгтоні, де купив револьвер;
  • незаконно зберігав зброю під час вживання наркотиків або залежності від них, що є федеральним злочином.

Водночас Гантер Байден не визнав себе винним за звинуваченнями. Надалі суд має призначити дату офіційного винесення вироку. Зазвичай термін становить 120 днів. Це буде не пізніше ніж за місяць до виборів президента США.

"Синові президента може загрожувати до 25 років в'язниці. Однак експерти кажуть, що таке суворе покарання в цьому випадку малоймовірне. Після суду Гантер Байден вийшов із будівлі, тримаючись за руки з першою леді Джилл Байден та своєю дружиною Меліссою. З журналістами вони не спілкувалися, сіли в позашляховики, що чекали, і поїхали", – пише видання.

Юридичні дилеми Гантера Байдена

Разом з тим журналісти вказують, що на цьому юридичні дилеми Гантера Байдена не закінчилися – у вересні він постане перед судом за звинуваченням у несплаті 1,4 мільйона доларів федерального прибуткового податку.

А в січні син президента не визнав себе винним у податкових правопорушеннях у федеральному суді Каліфорнії.

У грудні 2023 року йому ставили звинувачення за дев'ятьма кримінальними злочинами, в тому числі за несплату податків у період з 2016-го по 2019 рік, подання неправдивих податкових декларацій у 2018 році та ухилення від сплати податків.

Якщо Гантера Байдена визнають винним і за цими звинуваченнями, йому може загрожувати до 17 років ув’язнення.

Що відомо про сина президента США?

Додамо, Гантер – єдина дитина Байдена, яка досі жива. На долю їхньої родини випало кілька трагедій. У 1972 році в автокатастрофі загинули мати та сестра Гантера, а його брат Бо та він сам сильно травмувалися.

Тоді Джо Байден вперше виграв вибори до Сенату, а в січні 1973-го прийняв присягу в палаті, де відновлювався дворічний Гантер.

У 2015 році старший брат Гантера, 46-річний Бо, помер від гліобластоми. У мемуарах Джо Байден писав, що спочатку вважав, що це може зруйнувати його, але насправді згуртувало сім’ю.

Байден дуже пишався сином і вважав того кращою версією себе. З дитинства Бо члени родини Байденів бачили, що він, як і батько, піде у політику. Джо Байден сподівався, що з допомогою Гантера Бо одного дня зможе виграти президентські вибори.

Для політичної кар’єри Байдена-старшого підтримка сім’ї теж завжди відігравала ключову роль. Обоє синів від народження були присутні майже на всіх політичних подіях за участі Джо Байдена. Для Гантера винятком став мітинг у травні 2016 року. На ньому він не з’явився через чергові повідомлення у пресі про його зловживання наркотиками.

Газетні заголовки про Гантера не раз створювали неприємності для Байдена-старшого. Гантер зізнавався, що ніколи не бажав нашкодити репутації батька.

Новини за темою: Байден, ймовірно, пропустить Саміт миру у Швейцарії через збір коштів на передвиборчу кампанію, – ЗМІ

Нагадаємо, президентські вибори у Сполучених Штатах Америки заплановані на 5 листопада 2024 року. Фаворитами цьогорічної гонки від демократів є Джо Байден, від республіканців – експрезидент Дональд Трамп.

Однак американські ЗМІ писали, що влітку Джо Байден може зняти кандидатуру з президентських виборів і запропонувати висунути замість нього Мішель Обаму – дружину експрезидента Барака Обами

Читайте також:
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський
Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ
США уклали контракт на виробництво понад 800 ракет для Patriot США уклали контракт на виробництво понад 800 ракет для Patriot