USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Очільницю Полтавського райсуду, яка підозрюється у передачі даних російським спецслужбам, взяли під варту

Підозрювана збирала та передавала дані щодо переміщення українських військових на території Донецької області
Суд
Джерело: відкриті джерела

Районний суд Запоріжжя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою голові Полтавського районного суду, яка підозрюється у державній зраді, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.  

Згідно з даними слідства, навесні 2022 року суддя з Бердянська, розпочала активно співпрацювати зі спецслужбами та представниками Росії на тимчасово окупованій території Бердянського району.

Суддя збирала та передавала дані щодо переміщення українських військових на території Донецької області. Надавала РФ інформацію щодо проукраїнськи налаштованих працівників правосуддя та допомагала окупантам у формуванні штату військових підрозділів. 

Новини за темою: В Україні судитимуть ще 59 депутатів Держдуми РФ, які проголосували за визнання "Л/ДНР"

За даними СБУ встановлено, що наприкінці березня минулого року голова суду передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення "Азов" з Маріуполя до району Мангуша.

Також закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними.

Через деякий час підозрювана виїхала на постійне проживання до Полтави, де очолила Полтавський районний суд. А у травні 2023 року за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури її незаконні дії було викрито.

Новини за темою: Справи Майдану: В Україні заочно судитимуть керівництво МВС часів Януковича

Також в цьому місяці суд засудив до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна колаборантку та особисту інформаторку генерал-майора ГРУ Сергія Дубінського на прізвисько "Хмурий", який причетний до збиття "Боїнга" МН-17 у липні 2014 року.

Співробітники Служби безпеки України затримали зловмисницю у червні минулого року в результаті спецоперації у Кременчуку, де вона намагалась переховуватись від правосуддя.

Читайте також:
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
Росія виводить Росія виводить "миротворців" з Нагірного Карабаху: Аналітики проаналізували, наскільки значним є вивільнений резерв ворога
Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела