USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Суд заарештував заступника начальника Департаменту міграційної поліції за кришування проституції

Посадовцю повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу
Керівництво міграційної поліції “кришувало” проституцію_3
Джерело: Telegram СБУ

За клопотанням Київської міської прокуратури Печерський районний суд столиці заарештував на два місяці без права внесення застави заступника керівника Департаменту міграційної поліції Нацполіції України, який "прикривав" діяльність злочинного угруповання сутенерів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Йому повідомлено про підозру за трьома статтями КК України: ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією); ст. 302 (створення або утримання місць розпусти); ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Раніше прокуратура повідомляла, що він очолював діяльність злочинної організації сутенерів. 

"Перевезенням дівчат до клієнтів в період дії комендантської години займалися інші члени злочинного угруповання – водії, які були працівниками поліції, органів державної влади та держаних підприємств та мали спеціальні дозволи на переміщення містом у нічний час. Крім того, до діяльності злочинної організації був залучений керівник одного зі структурних підрозділів ГУ НП у м. Києві. Вказана особа забезпечувала усунення конкуруючих "салонів", вербування дівчат, які працювали у "салонах" конкурентів, а згодом з дозволу керівника злочинної організації почала створювати власну мережу борделів", – зазначили в прокуратурі.

Деталі

Посадовці Департаменту міграційної поліції прикривали проституцію у Києві та інших регіонах країни. Діяльність злочинної організації очолював заступник керівника Департаменту міграційної поліції. А доходи організаторів нелегального бізнесу щомісяця становили більш як 50 млн гривень.

У СБУ розповіли, що високопосадовці прикривали діяльність розгалуженої мережі місць розпусти у Києві. До таких закладів підбирали дівчат віком від 18 до 30 років з вразливим психо-емоційним станом. Крім цього, було створено мережу спеціалізованих груп у месенджерах, в яких "адміністратори" підшукували громадянок для надання інтимних послуг за гроші, у тому числі ескорту.

Слідчі кажуть, що сутенери не лише пропонували дівчатам поїздки до клієнтів у різних областях України, але й відправляли їх за кордон. Вартість "послуг" становила від 500 до 10 тисяч доларів за ніч.

Щодо решти поки ще вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми