USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Суд у Вашингтоні повернув на розгляд справу Трампа про втручання у вибори

Тепер суддя шукатиме наявні порушення у діях Дональда Трампа
Трамп
Дональд Трамп під час виступу у Флориді
Джерело: Bloomberg

Суд у Вашингтоні відновив розгляд кримінальної справи проти Трампа про втручання у вибори 2020 року. Про це пише CBS News.

Справу повернули до Апеляційного суду США після того як Верховний суд більшістю голосів ухвалив: колишні президенти мають імунітет від переслідування за офіційні дії, що вони здійснили при владі.

"З власної ініціативи суд ухвалив повернути цю справу до Окружного суду для подальшого розгляду відповідно до рішення Верховного суду", – йдеться у заяві Окружного суду округу Колумбія.

Окружна суддя США Таня Чуткан тепер має інтерпретувати та застосовувати ухвалу Верховного суду. Їй доведеться вирішити, яка передбачувана поведінка Трампа, описана в обвинувальному висновку, є "офіційною", а яка може стати предметом кримінального переслідування.

Справа Трампа

Минулого року експрезиденту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу та ще 18 особам були висунуті звинувачення у справі про втручання у вибори 2020 року. Трамп разом з 18 особами звинуватили у втручанні у вибори в штаті Джорджія. Тоді колишнього президента звинуватили у політичному підкупі та численних змовах.

Нещодавно The Washington Post опублікував матеріал, у якому йдеться про те, що США вели непублічне розслідування щодо можливого підкупу Трампа. У 2016 році президент Єгипту Абдель Фатах ас-Сісі нібито намагався дати Трампу 10 млн доларів. І рівно цю ж суму вінн вклав у свою кампанію в останні дні перед президентськими виборами.

А цьогоріч 15 липня суд Флориди закрив справу проти кандидата у президенти США Дональда Трампа стосовно зберігання ним секретних документів.

Читайте також:
Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram
Штрафи від ТЦК: Суди розглянули більше ніж 300 справ Штрафи від ТЦК: Суди розглянули більше ніж 300 справ
Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах
Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити