USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Суд закрив справу Трампа про секретні документи

У Трампа - мінус одне провадження, тепер їх лишилося три
Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Суд Флориди (США) 15 липня закрив справу проти кандидата у президенти США Дональда Трампа стосовно зберігання ним секретних документів. Про це повідомляє Reuters.

Суддя Ейлін Кеннон пояснила своє рішення незаконним призначенням спецпрокурора Міністерства юстиції США Джека Сміта. Саме він є прокурором у цій справі.

"Зрештою, схоже, що зростаюча зручність виконавчої влади в призначенні "нормативних" спеціальних радників у недавню епоху відбувалася за спеціальною схемою з мінімальним судовим контролем", – написала Кеннон.

Іноземні ЗМІ пишуть про прихильність судді Ейлін Кеннон, адже свого часу сами за президенства Трампа вона була призначена на цю посаду. Раніше у справі про секретні документи вона ухвалювала рішення, вигідні для Трампа. Зокрема, вона відкладала судовий розгляд у справі – який мав початись у травні 2024 року, на невизначений термін.

Справа про секретні документи

Колишній президент США Дональд Трамп став об'єктом кримінального розслідування у справі про секретні документи, знайдені у нього вдома. С права стосується неналежного зберігання експрезидентом США секретних документів у своїй резиденції Мар-а-Лаго у Флориді.

Загалом Трампу висунули 37 пунктів обвинувачення у зв’язку зі свідомим приховуванням інформації про національну оборону, змову з метою перешкоджання органам юстиції, приховуванні документа у межах федерального розслідування та з корупційним елементом, а також наданні неправдивих заяв.

Крім справи про секретні документи, Трампа звинувачують у втручанні у вибори, також відкрита справа під умовною назвою "Плата за мовчання", або "Порногроші".

Читайте також:
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО
Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Потужний ураган Потужний ураган "Мілтон" дійшов до Флориди: Наслідки жахливі