USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кабмін збільшив кількість бюджетних місць для медиків та соцпрацівників у вишах

Уряд врахував потребу України у більшій кількості реабілітологів, психологів та соцпрацівників
абітурієнти

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Уряд збільшив державне замовлення для підготовки медиків і соцпрацівників на 2023 рік: кількість бюджетних місць зросте на понад тисячу. Про це повідомив прем'єрміністр України Денис Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що при затвердженні держзамовлення на підготовку фахівців у 2023 році, Кабінет міністрів врахував потребу України у більшій кількості реабілітологів, психологів та соціальних працівників.

"Для Міністерства охорони здоров’я збільшуємо кількість бюджетних місць на понад тисячу. Так само збільшуємо й бюджетні місця для набору соціальних працівників. Далі будемо реалізовувати зміни в системі держзамовлень, аби мати достатню кількість саме тих спеціалістів, яких Україна потребує зараз і потребуватиме у майбутньому", - сказав Шмигаль.

У пресслужбі МОЗ додали, що цьогоріч у медичних університетах, які підпорядковані відомству, обсяг держзамовлення збільшили на 1 тис. 005 майбутніх фізіотерапевтів, ерготерапевтів та ще 40 лікарів-психологів. Також 600 державних місць додали для спеціальностей "Психологія", "Терапія та реабілітація", "Соціальна робота".

Стартувала реєстрація електронних кабінетів вступників

З 1 липня в Україні стартувала реєстрація електронних кабінетів вступників. Саме через ці кабінети абітурієнти подаватимуть заяви до вишів, повідомляє osvita.ua.

Прийом заяв та документів від вступників у 2023 році почнеться 19 липня, крім вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів ЗВО і триватиме до 31 липня.

Як створити кабінет

Для реєстрації кабінету потрібно увійти на сторінку системи подання заяв в електронній формі.

Аби створити електронний кабінет, треба вказати адресу електронної пошти.

Для реєстрації електронного кабінету потрібно також внести дані сертифікату НМТ (або ЗНО) та свідоцтва про повну загальну середню освіту (атестата). Після активації кабінету потрібно ввести/завантажити таку інформацію про вступника:

  • контактний номер телефону;
  • кольорову фотокартку вступника (3х4 см);
  • фотокопію додатка до свідоцтва / атестата про повну загальну середню освіту.

Що відомо про вступну кампанію-2023

У 2023 запланували дві сесії НМТ-2023: основну і додаткову. Основна відбулася протягом 5–23 червня. Додаткова буде тривати протягом 11–24 липня.

Участь у додатковій сесії можуть взяти ті абітурієнти, які через поважні причини не могли складати тести під час основної.

НМТ містить завдання з трьох предметів. Два обов'язкові – українська мова, математика – та один предмет на вибір – історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія.

Тести випускники складають у спеціально обладнаних комп'ютерних аудиторіях навчальних закладів – тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ). Ці заклади створили як в Україні, так і в деяких країнах за кордоном.

Офіційні результати НМТ за шкалою 100–200 балів розмістять до 28 червня у персональному електронному кабінеті вступника.

Детальніше про цьогорічну кампанію ми розбиралися в матеріалі.

Новини за темою: В українських вишах запроваджують новий курс задля подолання корупції
Читайте також:
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?