USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Стали відомі імена автора та диктора Радіодиктанту національної єдності

Радіодиктант відбудеться 27 жовтня об 11:00
Радіодиктант національної єдності
Джерело: відкриті джерела

У День української писемності та мови 27 жовтня об 11:00 відбудеться Радіодиктант національної єдності. Сьогодні стали відомі імена автора та диктора радіодиктанту, повідомляє "Суспільне".

Так, цього року авторкою тексту Радіодиктанту стане поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко.

Читати диктант буде актор, театральний режисер, виконавець ролі брата Олекси Довбуша в популярному фільмі "Довбуш" – Олексій Гнатковський.

Як відомо, радіодиктант можуть написати всі охочі щороку в День української писемності та мови. Його транслюватимуть на всіх платформах: телебаченні, радіо та діджиталі.

Радіодиктант об 11:00 лунатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу "Суспільне Культура", на ютуб-каналі Українського Радіо та на Фейсбук-сторінках "Суспільного".

Нагадаємо, раніше уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до телеканалів із закликом припинити практику українсько-російської двомовності в ефірах.

Читайте також:
Завдання ЗНО (чи НМТ) з 2025 року мають укладати за новим правописом. Чи будуть труднощі у вступників? Завдання ЗНО (чи НМТ) з 2025 року мають укладати за новим правописом. Чи будуть труднощі у вступників?
Проєкт і топ: Мовознавиця розповіла, наскільки українці за п'ять років звикли вживати нові слова Проєкт і топ: Мовознавиця розповіла, наскільки українці за п'ять років звикли вживати нові слова
Уряд схвалив програму розвитку української мови до 2030 року Уряд схвалив програму розвитку української мови до 2030 року
Уряд схвалив програму розвитку української мови в усіх сферах Уряд схвалив програму розвитку української мови в усіх сферах