USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

США та ЄС ввели санкції проти Ірану за передачу дронів Росії

Йдеться про обмеження проти чотирьох організацій, пов'язаних із компанією Rayan Roshd Afzar
іранський дрон_2
Іранський дрон
Джерело: Bild

Сполучені Штати і Європейський Союз запровадили санкції проти фізичних і юридичних осіб в Ірані, які причетні до виробництва ударних БпЛА та передачі їх Росії. Крім росіян дрони отримали бойовики на Близькому Сході. Про це повідомляє сайт Державного департаменту США.

"Сполучені Штати вводять санкції проти чотирьох іранських компаній та однієї фізичної особи, пов’язаних із розробкою, виробництвом і поставками БпЛА, які режим Ірану надає Росії, а також воєнізованим проксіугрупованням та партнерам з метою затягування конфлікту та дестабілізації в регіоні", – сказав представник Держдепу Метью Міллер.

Йдеться про застосування обмежень проти чотирьох організацій, пов'язаних із компанією Rayan Roshd Afzar (яку Америка внесла до чорного списку раніше), а також проти керівника Iran Aviation Industries Organisation (дочірньої організації Міноборони та логістики ЗС Ірану). Метью Міллер зазначив, що санкції були узгоджені і запроваджені одночасно із введенням обмежень Європейським Союзом.

"Ми аплодуємо першому використанню нових повноважень ЄС щодо санкцій, націлених на дестабілізаційну поведінку Ірану та підтримку тероризму на Близькому Сході", – сказав він.

Раніше президент України заявляв, що елементи зброї потрапляють у Росію через Китай. Водночас РФ має намір підписати угоду із Суданом. Документ стосуватиметься обміну "життєво важливою ​​зброєю та боєприпасами" для російського логістичного хабу в Порт-Судані.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом