USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

США розглядають можливість передати Україні бойові машини Bradley

Бронемашини Bradley здатні значно збільшити боєздатність наземних військ, оскільки це "по суті легкий танк"
Bradley
Джерело: Bloomberg

Уряд Сполучених Штатів Америки розглядає можливість надання Україні бойових машин Bradley в рамках подальшого пакета військової підтримки, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

В той же час видання зазначає, що остаточне рішення ще не прийняте.

Представник Білого дому, який говорив на умовах анонімності, сказав, що США знаходяться в постійному контакті з Україною щодо забезпечення, яке їй потрібне для захисту. Проте нема деталей, які можна було б озвучити.

Американський генерал додав, що Bradley допоможуть українським військовим забезпечити "збільшення наземних бойових можливостей".

Чому це важливо 

У Сполучених Штатах на зберіганні стоїть 2800 таких машин.

Bradley - це як Patriot: створена 40 років тому, але досі американці не змогли вигадати нічого кращого.

Бойова машина піхоти Bradley надійшла на озброєння американської армії в 1981 після випробувань, що тривали з 1964 року.

На відміну від вже отриманих Києвом бронетранспортерів M113, Bradley озброєні 25-мм гарматою та протитанковими ракетами TOW. Вони можуть знищувати танки на відстані до 3750 м. 

БМП призначена для забезпечення транспортування підрозділів мотопіхоти на полі бою, ведення бою з машини та вогневої підтримки наземних сил. 

Читайте також:
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком