USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

США перекинули озброєний майже сотнею ракет есмінець до входу в Чорне море

USS Nitze став першим американським кораблем, який увійшов до Чорноморського регіону з 24 лютого
USS Nitze
Американський есмінець USS Nitze
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки перекинули корабель військово-морських сил до входу до Чорного моря на тлі повідомлень про підготовку нового російського наступу в Україні та погроз російського диктатора Володимира Путіна відповісти "не тільки бронетехнікою" на постачання Києву західних танків. Про це повідомляє пресслужба 6-го флоту США. 

Зазначається, есмінець USS Nitze, що входить до ударної групи авіаносця George H.W. Bush, підійшов до входу в протоку Босфор і кинув якір поблизу Стамбула.

Він озброєний майже сотнею крилатих ракет та став першим американським військовим кораблем, який увійшов до Чорноморського регіону з початку російського вторгнення в Україну.

Пройти безпосередньо в Чорне море флоту США не дозволяє конвенція Монтре, згідно з якою під час бойових дій протоки Босфор та Дарданелли закриваються Туреччиною для військових кораблів, не приписаних до чорноморських портів.

Та все ж, перебуваючи поблизу Стамбула, USS Nitze здатний дотягнутися ракетами до Криму, зони бойових дій на Донбасі, а також південних російських регіонів, зокрема Краснодарського краю та Ростовської області. 

USS Nitze має 96 пускових установок для Tomahawk, які можуть бути оснащені як звичайною, так і термоядерною бойовою частиною.

Мета місії американського флоту в Середземноморському регіоні – "тісна робота з партнерами по НАТО", заявив контрадмірал Денніс Велес – командувач ударної групи, до якої входить USS Nitze. При цьому додав, що американські військові готові "стримувати" і за потреби "захистити" Північноатлантичний альянс.

Читайте також:
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї