USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США готуються покарати Киргизстан за допомогу Росії обходити санкції світу, – WP

В країні за останні місяці різко зросла кількість імпортно-експортних компаній, які торгують з РФ
Киргизстан
Киргизстан
Джерело: Укрінформ

Киргизстан став однією з небагатьох країн, які допомагають Росії обходити санкції. Тому США готуються до введення обмежень проти цієї країни, повідомляє The Washington Post з посиланням на власні джерела.

Видання зазначає, у Киргизстані за останні місяці в рази виросла кількість імпортно-експортних компаній. Вони ведуть бізнес переважно з Росією.

"Фірми отримують прибуток від стрімкого зростання продажів китайських і європейських товарів, які перебувають під санкціями, – від безпілотників і частин літаків до прицілів для гвинтівок і передових схем бомб, більшість із яких перевозяться або доставляються сухопутним транспортом компаніям у Росії", – пише ЗМІ з посиланням на американського високопосадовця.

Тож адміністрація Байдена готує нові економічні заходи, щоб натиснути на країну і вона припинила торгівлю з Росією санкційною продукцією.

Тож обмеження проти Киргизстану можуть бути введені вже цього тижня.

Раніше ми писали, що Росія в обхід санкцій імпортує західні електронні компоненти, що використовуються в оборонній промисловості. Йдеться про продажі чипів та інших електронних компонентів через Вірменію, Казахстан та інші країни Центральної Азії.

Також повідомлялося, що Іран має прямий шлях для відправки зброї до Росії, яку та, ймовірно, використовує у війні проти України. Однак західні країни мало що можуть зробити, щоб зупинити постачання зброї саме через цей канал. 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням