USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Сподіваються, що допоможуть баржі: Окупанти знайшли новий спосіб, як захистити Кримський міст

Встановлені раніше окупантами конструкції були пошкоджені штормом
Кримський міст
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російські терористи намагаються захистити Кримський міст і стягнули до нього вісім барж. Про це свідчать супутникові знімки, повідомляє міністерство оборони Британії.

Зазначається, що ці баржі були розміщені російськими військами, намагаючись захистити міст і судноплавний канал, зменшуючи кути підходу для українських безпілотних надводних апаратів.

За даними британської розвідки, встановлені раніше конструкції були пошкоджені штормом, що зменшило їх ефективність.

Удари по Кримському мосту

Українські сили оборони завдають ударів по Кримському мосту. Один із них стався 8 жовтня 2022 року. Тоді окрім вибуху трапилася й потужна пожежа. Другий вибух на Керченському мосту пролунав влітку 2023 року.

Після першого разу диктатор Путін доручив створити урядову комісію через надзвичайну подію на Кримському мості і назвав те, що сталося, "терактом". Практично відразу у РФ заявили, що підрив Кримського мосту нібито міг бути спецоперацією Служби безпеки України.

Як зазначив голова СБУ Малюк на початку року, Україна змогла двічі вразити Кримський міст – у жовтні 2022 року та у липні 2023 року. Завдяки інженерам та військовим Україна і надалі буде влучати по конструкціях мосту.

Причому ГУР постійно нагадує, що Кримський міст є законною ціллю для ударів України. Буквально цю тезу на початку листопада минулого року в інтерв'ю "РБК-Україна" повторив представник ГУР Андрій Юсов, зазначивши, що Кримський міст залишається законною військовою метою ЗСУ.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі