USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

"Слуга народу" Жупанин засвітився на відпочинку в Лондоні: Ним зайнялося НАБУ

Зараз детективи займаються перевіркою достовірності такої інформації
Андрій Жупанин_2
Андрій Жупанин
Джерело: відкриті джерела

Національне антикорупційне бюро зацікавило розслідування журналістів проєкту Bihus.Info про подорожі та відпочинок нардепа від "Слуги народу" Андрія Жупанина в Лондоні. Про це НАБУ повідомило виданню "Komersant.Info".

Зараз детективи займаються перевіркою достовірності такої інформації.

Водночас зазначається, що досудового розслідування за фактами можливого незаконного збагачення Жупанина детективи наразі не проводять. Адже право реєстрації такого провадження належить генпрокурору.

Джерело: Bihus.Info

Передісторія

Нещодавно журналісти Bihus.info випустили розслідування, з якого стало відомо, що народний депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Жупанин під час повномасштабної війни регулярно виїжджає до Лондона, де буває його дружина. А сам він навчається в місцевій бізнес-школі, в яку вступив в серпні 2022-го.

Офіційно Жупанин каже, що виїжджає з України у парламентські відрядження. Однак розслідувачі не знайшли таких доказів.

16 червня дружина нардепа "засвітила" його у Великій Британії на фото у соцмережах, проте згодом видалила цей допис. Якраз 18–20 червня Рада голосувала за низку важливих законопроєктів. Жупанин, звичайно, був відсутнім.

Додамо, що Андрій Жупанин, згідно з декларацією про доходи, орендує квартиру в Києві за 240 тис. гривень на рік. Ці кошти йому компенсує держава. Водночас його дружина має власну квартиру в Києві ще з 2018 року.

Читайте також:
Нардеп від Нардеп від "Слуги народу" постане перед судом за незаконне збагачення на 11 млн гривень
Нардепа Дмитрука можуть екстрадувати з Лондона Нардепа Дмитрука можуть екстрадувати з Лондона
Відмивання 95 млн гривень: Ексголові Фонду держмайна Сенниченку оголосили нову підозру Відмивання 95 млн гривень: Ексголові Фонду держмайна Сенниченку оголосили нову підозру
Нардепа Одарченка, який пропонував хабар Найєму, оголосили в розшук Нардепа Одарченка, який пропонував хабар Найєму, оголосили в розшук