USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Скоро повернеться додому: Історія депортованого українського підлітка, якого окупанти хотіли забрати до армії

17-річного хлопця депортували з Маріуполя до Росії, де підмосковський військкомат вручив йому повістку
депортація
Джерело: відкриті джерела

Депортований із Маріуполя до РФ 17-річний Богдан Єрмохін, якому окупанти вручили повістку, вже скоро повернеться додому. Про це повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець.

З чого все почалося?

До 24 лютого 2022 року Богдан Єрмохін жив у Маріуполі та навчався в металургійному коледжі. Батьки Богдана померли, коли йому було вісім років. Його опікуном весь цей час була рідна сестра.

Після початку війни хлопець опинився серед групи дітей, яких спершу переправили до окупованого Донецька, а потім до Підмосков'я, де його передали в прийомну сім'ю Ірини Рудницької.

Уже 8 листопада стало відомо, що Єрмохіну в Підмосков'ї вручили повістку з наказом з'явитися до військкомату після досягнення повноліття. 19 листопада Богдану виповниться 18 років, а 19 грудня він має вже прийти до військкомату.

Підліток звернувся до Зеленського

Єрмохін звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням повернути його додому. Звернення хлопця оприлюднила в соцмережі його адвокатка Катерина Бобровська.

"Я, Єрмохін Богдан, перебуваю на території Росії і прошу вас, Володимире Олександровичу, допомогти мені повернутися додому", – йдеться у зверненні юнака.

Бобровська також попросила українського лідера "особисто проконтролювати повернення дитини в Україну".

Скоро буде вдома

10 листопада уповноважений Верховинної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Єрмохін скоро буде в Україні.

"Офіційно підтверджую, що є домовленості про повернення Богдана в Україну та його возз'єднання з сестрою", – написав він.

При цьому омбудсмен закликав не поширювати неперевірену інформацію, оскільки така публічність шкодить процесам повернення.

Нагадаємо, Росія погодилася повернути в Україну чотирьох депортованих дітей. Діти віком від двох до сімнадцяти років прибули додому після того, як Катар і кілька інших посередників влітку активізували зусилля щодо цього.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії