USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Шмигаль: Україна не погодиться на "другосортне" членство у ЄС

Наша країна не погоджується на повільну інтеграцію
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Україна прагне стати повноцінним членом Європейського Союзу попри пропозиції Франції та Німеччини щодо альтернативного, тобто, "повільного" варіанту інтеграції нашої країни у європейське співтовариство. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Politico.

Він підкреслив, що протягом двох років Україна буде "цілком і повністю" готовою стати частиною Європейського Союзу.

За словами Шмигаля, наша країна має унікальний випадок для членства в ЄС.

"Ми хочемо бути повноправним членом, тому що Україна сьогодні є унікальною країною в світі, яка заплатила таку величезну ціну за своє бажання стати членом Європейського Союзу. Жодна інша країна-кандидат на вступ до Європейського Союзу ніколи не мала такої величезної підтримки населення — понад 90 відсотків українців — які бажають, хочуть і бажають стати повноправним членом Європи", - додав він.

Новини за темою: Україна не зможе вступити в ЄС без імплементації висновків Венеціанської комісії, у тому числі щодо утисків російськомовного населення, – Мінюст

Прем'єр нагадав, що Україна виконала всі сім умов, висунутих Єврокомісією в червні 2022 року, щоб перейти до наступного етапу процесу вступу, після ухваленої на цьому тижні постанови Кабміну. Це включало визнання прав національних меншин — крок, який здебільшого сприймався як "оливкова гілка" для Угорщини, яка заперечувала проти ставлення до етнічних угорців в Україні.

"Ми готові йти. Ми очікуємо, що не пізніше жовтня ми зможемо мати позитивну ситуацію з оцінкою нашого прогресу з боку Європейської комісії та щоб Європейська рада могла проголосувати та прийняти рішення про початок переговорів з Україною", - додав Шмигаль.

Він підтвердив, що українські дипломати активно лобіюють у національних столицях необхідність продовження процесу членства України.

Новини за темою: Україна не зможе виконати всі рекомендації Єврокомісії до жовтня, – Стефанішина

"Україна, як член ЄС, не буде приносити проблеми Євросоюзу. Навпаки, Україна сприятиме вирішенню багатьох проблемних питань в Європейському Союзі", – сказав він, виділяючи такі сфери, як енергетична незалежність, безпека, оборона та економіка.

Очікується, що наступного тижня Україна буде представлена на зустрічі Європейського політичного співтовариства в Гранаді, куди зберуться лідери ЄС і не-ЄС.

Альтернативний варіант від Франції та Німеччини

Нагадаємо, Франція та Німеччина наголошують на альтернативному варіанті повного членства України в Європейському Союзі. Воно базується поступовій та "повільній" інтеграції нашої країни у європейське співтовариство.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали