USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна не зможе вступити в ЄС без імплементації висновків Венеціанської комісії, у тому числі щодо утисків російськомовного населення, – Мінюст

Проблема в тому, що норма про російську мову записана в нашій Конституції, змінити яку під час воєнного стану неможливо
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Україна повинна буде імплементувати всі три висновки Венеціанської комісії для того, щоб розпочати переговори про вступ в ЄС. Про це в інтерв'ю телеканалу "Рада" заявив міністр юстиції Денис Малюська.

Він уточнив, що йдеться про закон про олігархів, закон про добір суддів Конституційного суду та закон, який стосується національних меншин.

"Тут потрібно розуміти, що ми йдемо в Європу і нам потрібно дотримуватися європейських правил, якими б хибними вони нам не здавалися. Вони часто враховують український контекст. Я не скажу, що завжди. І не скажу, що мені завжди подобаються висновки Венеціанської комісії.

А вони говорять: "Дивіться, у вас в Конституції є російська (мова, – ред.). У Латвії в Конституції цього немає. Хочете бути, як Латвія, робіть щось з цим". Однак під час воєнного стану ми не можемо вносити зміни до Конституції. А говорити про вступ до ЄС ми повинні вже зараз. Нам відповідають: "Окей, переступіть вже через це після війни".

Міністр наголосив, що члени Венеціанської комісії просто хочуть, щоб українці дотримувалися своїх же законів і мали у цьому сенсі однакове бачення з європейською спільнотою.

"Переваги вступу в Європейський Союз – вони значно більші, аніж якщо ми зараз будемо впиратися і не погоджуватися з позицією ЄС. Краще не погоджуватися з позицією Євросоюзу, будучи членом ЄС", – додав Малюська.

Нагадаємо, Євросоюз наприкінці червня звітував про те, що Україна виконала дві із семи умов для початку переговорів про членство в євроспільноті. Виконані кроки стосуються судової реформи та законодавства про засоби масової інформації.

Окрім боротьби з корупцією ЄС також вимагає від України провести реформи Конституційного суду і правоохоронних органів, посилити заходи боротьби з відмиванням грошей, а також ухвалити закони для стримування олігархів і захисту прав національних меншин.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу