USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

"Щоб уникнути маніпуляцій". "Укренерго" скасовує тендер на кондиціонери вартістю понад пів мільйона гривень

Мета цієї закупівлі була – забезпечити безперебійне охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу
Укренерго
Системи кондиціонування, які планувало закупити "Укренерго"
Джерело: Телеграм-канал "Укренерго"

"Укренерго" скасовує тендер на закупівлю систем кондиціонування задля уникнення маніпуляцій. Про це повідомила пресслужба компанії.

"Процедуру скасування згідно із законодавством вже розпочав наш закупівельний підрозділ. З моменту, коли компанія закликала всіх не вмикати кондиціонери, спліт-системи в наших будівлях та офісах не працюють", – повідомили в "Укренерго".

У компанії зазначили, що опублікований на Prozorro тендер на заміну спліт-систем, яким 16 та 13 років, сервісні служби почали готувати на початку 2024 року, коли енергетична система повністю покривала потреби споживачів.

"Мета цієї закупівлі була – забезпечити безперебійне охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу. Ми все купуємо у суворій відповідності до закону та правил прозорості, тому підготовка процедур займає певний час. Оголошення цього тендеру, на жаль, збіглося з вимушеними обмеженнями енергопостачання внаслідок російських обстрілів. Задля уникнення маніпуляцій тендер буде скасовано", – наголосили у компанії.

"Укренерго" ремонтуватиме наявні системи кондиціонування.

"Тендерна процедура відновиться тоді, коли будуть скасовані всі відключення", – зазначили енергетики.

Компанія також обіцяє переглянути всі актуальні закупівлі на предмет охолоджувальних пристроїв.

"У наших офісах спекотно, як і в кожному іншому офісі в Україні. Сьогодні також внутрішні комунікації ще раз нагадають нашим співробітникам, які працюють в офісних приміщеннях, як правильно переносити спеку і що в компанії зараз немає дрес-коду", – запевнили в "Укренерго".

Про цей тендер стало відомо вчора, 5 червня. Планувалося закупити чотири комплекти кондиціонерних систем: кондиціонер спліт-система інверторний 80 кв. м 8/9 кВт 2,1/2,3 кВт у комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E та дротовим пультом керування RC-EX3A; кондиціонер спліт-система інверторний 80 кв. м 8/9 кВт 2,1/2,3 кВт у комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E; кондиціонер спліт-система канальна середньонапірна інверторний 125 кв. м 12,5/14 кВт 4,4/3,7 кВт (два комплекти). Очікувана вартість – 629 130 гривень.

Читайте також:
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців
Збрехав або не знає реальний стан справ: Нардеп викрив міністра Галущенка в розповсюдженні неправдивої інформації Збрехав або не знає реальний стан справ: Нардеп викрив міністра Галущенка в розповсюдженні неправдивої інформації
Україна може найближчим часом отримати 250 млн євро для підтримки енергетики від ЄІБ Україна може найближчим часом отримати 250 млн євро для підтримки енергетики від ЄІБ
"Охматдит" оголосив тендер на ремонт та відновлення лікарні