USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

"Щоб уникнути маніпуляцій". "Укренерго" скасовує тендер на кондиціонери вартістю понад пів мільйона гривень

Мета цієї закупівлі була – забезпечити безперебійне охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу
Укренерго
Системи кондиціонування, які планувало закупити "Укренерго"
Джерело: Телеграм-канал "Укренерго"

"Укренерго" скасовує тендер на закупівлю систем кондиціонування задля уникнення маніпуляцій. Про це повідомила пресслужба компанії.

"Процедуру скасування згідно із законодавством вже розпочав наш закупівельний підрозділ. З моменту, коли компанія закликала всіх не вмикати кондиціонери, спліт-системи в наших будівлях та офісах не працюють", – повідомили в "Укренерго".

У компанії зазначили, що опублікований на Prozorro тендер на заміну спліт-систем, яким 16 та 13 років, сервісні служби почали готувати на початку 2024 року, коли енергетична система повністю покривала потреби споживачів.

"Мета цієї закупівлі була – забезпечити безперебійне охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу. Ми все купуємо у суворій відповідності до закону та правил прозорості, тому підготовка процедур займає певний час. Оголошення цього тендеру, на жаль, збіглося з вимушеними обмеженнями енергопостачання внаслідок російських обстрілів. Задля уникнення маніпуляцій тендер буде скасовано", – наголосили у компанії.

"Укренерго" ремонтуватиме наявні системи кондиціонування.

"Тендерна процедура відновиться тоді, коли будуть скасовані всі відключення", – зазначили енергетики.

Компанія також обіцяє переглянути всі актуальні закупівлі на предмет охолоджувальних пристроїв.

"У наших офісах спекотно, як і в кожному іншому офісі в Україні. Сьогодні також внутрішні комунікації ще раз нагадають нашим співробітникам, які працюють в офісних приміщеннях, як правильно переносити спеку і що в компанії зараз немає дрес-коду", – запевнили в "Укренерго".

Про цей тендер стало відомо вчора, 5 червня. Планувалося закупити чотири комплекти кондиціонерних систем: кондиціонер спліт-система інверторний 80 кв. м 8/9 кВт 2,1/2,3 кВт у комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E та дротовим пультом керування RC-EX3A; кондиціонер спліт-система інверторний 80 кв. м 8/9 кВт 2,1/2,3 кВт у комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E; кондиціонер спліт-система канальна середньонапірна інверторний 125 кв. м 12,5/14 кВт 4,4/3,7 кВт (два комплекти). Очікувана вартість – 629 130 гривень.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
На Київщині в одному з навчальних закладів побудували укриття, яке не відповідало нормам: На нього виділили 3 млн грн На Київщині в одному з навчальних закладів побудували укриття, яке не відповідало нормам: На нього виділили 3 млн грн
Зима буде непростою, українцям варто готуватися та проводити утеплення в будинках, – Кудрицький прокоментував ймовірні подальші відключення світла Зима буде непростою, українцям варто готуватися та проводити утеплення в будинках, – Кудрицький прокоментував ймовірні подальші відключення світла
Україна не може надійно захистити свою енергетику через нестачу ракет ППО, – ДТЕК Україна не може надійно захистити свою енергетику через нестачу ракет ППО, – ДТЕК