USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

На Черкащині арештували мільйонні активи росіянина, який забезпечував харчами Путіна та силовиків РФ

Арештовано корпоративні права та статутний капітал підприємства на понад 10 млн гривень
ДБР_10
Арешт корпоративних прав та статутного капіталу підприємства на Черкащині
Джерело: ДБР

В Черкасах суд арештував корпоративні права та статутний капітал підприємства, співвласник якого продовжував співпрацювати з російськими силовиками після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Про це поінформувала пресслужба Державного бюро розслідувань.

За матеріалами слідства, арештовано статутний капітал підприємства – 1,98 млн гривень та корпоративні права – 9,2 млн гривень. Також арештована нерухомість вартістю 91 млн гривень, загальна площа якої складає понад 3 тис. кв. м.

"Встановлено, що один зі співвласників підприємства є громадянином РФ та володіє більше ніж 15 російськими підприємствами, що працюють в тимчасово окупованому Криму та здійснюють поставки продуктів та медичних виробів силовим структурам країни-агресора", – йдеться в повідомленні ДБР.

Новини за темою: Шахрайство з виплатами військовим: ДБР розслідує 48 кримінальних проваджень

Підприємства поставляли аграрну, молочну продукцію, тютюнові вироби та консерви на російські державні медичні установи, а також установи ФСБ, МВД та управління справами президента Росії. Також підприємства фігуранта поставляли продукти харчування у тимчасово окупований Крим.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Арештоване майно передадуть до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Новини за темою: ДБР знайшло ще один підпільний склад з краденими продуктами, призначеними для ЗСУ

Раніше

У Полтавській області Служба безпеки України заблокувала схему нелегального постачання до Росії товарів критичного експорту.

Організаторами злочинної схеми виявились керівник місцевого підприємства – виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території країни-агресора.

Підозрювані налагодили механізм прихованого переправлення продукції, яка використовується також підприємствами військово-промислового комплексу РФ.

Читайте також:
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ "Барса", який віддав життя на фронті: Деталі історії
Пообіцяли зробити Пообіцяли зробити "волонтерами" системи "Шлях" за 15 тис. доларів. У Львівській області викрили шахраїв