USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Румунія може створити навчальний центр для підготовки українських морпіхів

Бухарест стане ключовою ланкою у зміцненні морського потенціалу України, надавши свою інфраструктуру для навчання морпіхів
тренування морпіхів_3
Тренування піхотинців
Джерело: Генштаб ЗСУ

Морський навчальний центр для підготовки українських морських піхотинців можуть відкрити в Румунії. Це можливо за рішення парламенту, повідомляє Euractiv.

У листі до парламенту президент Клаус Йоганніс наголосив на необхідності посилення та диверсифікації підготовки українських Збройних сил в умовах тривалої війни. Передбачається, що Румунія стане ключовою ланкою у зміцненні морського потенціалу України, надавши свою інфраструктуру для навчання морпіхів.

Ця пропозиція стала частиною зусиль Контактної групи з питань оборони України (UDCG) – альянсу 57 країн і Європейського Союзу, що підтримують Україну в її протистоянні російській агресії.

Створення центру буде підтримано міжнародною спільнотою, а Велика Британія візьме на себе фінансування на початковому етапі. Очікується, що центр функціонуватиме протягом двох років з можливістю продовження. Бухарест зберігає за собою право припинити участь у проєкті за потреби.

Ця ініціатива – частина ширших зусиль союзників по НАТО, спрямованих на підтримку України. Також повідомляється, що минулого тижня в Румунії розпочала навчання перша група українських пілотів.

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга під час візиту до Бухареста наголосив, що обидві країни працюють над завершенням документів для стратегічного партнерства та відновлення вільного пересування в акваторії Чорного моря.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров, підбиваючи підсумки телефонної розмови зі своїм румунським колегою, заявив, що винищувачів F-16 в українському небі стане більше, оскільки група українських пілотів вже розпочала підготовку в Румунії.

Читайте також:
Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ
Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T
Вода зносить будинки і забирає життя: Європу накрили потужні повені. Відео Вода зносить будинки і забирає життя: Європу накрили потужні повені. Відео
Нідерланди передали Україні радар для Patriot і анонсували передачу трьох установок Нідерланди передали Україні радар для Patriot і анонсували передачу трьох установок