USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Рух поїздів синьою гілкою київського метро між "Деміївською" і "Либідською" запустять на початку осені

Ремонті роботи триватимуть до кінця літа, потім ще необхідно провести тестові пуски руху поїздів
метро Київ
Будівельні роботи
Джерело: КМДА

Рух поїздів синьою гілкою метро в Києві між станціями "Деміївська" та "Либідська" мають відновити на початку цьогорічної осені. Для цього на будівельному майданчику роботи тривають цілодобово, розповів в.о. начальника метрополітену Віктор Вигівський, повідомляє "Суспільне".

За словами Вигівського, нині вже дійшли до фінальної стадії робіт у котловані й демонтована верхня частина тунелю. Також робітники взялися за демонтаж останніх елементів споруди тунелю. Надалі фахівці перейдуть до монтажу нового монолітного тунелю.

"Безпосередньо ще виконуються роботи усередині тунелю на прилеглих ділянках. Це 27 метрів з одного боку і 20 – з іншого. Там уже виконані роботи, що стосується "лікування" тунелю, і зараз триває робота для підсилення тунелю по периметру", – пояснив очільник столичної підземки.

Вигівський також зазначив, що ремонті роботи триватимуть до кінця літа, потім ще необхідно провести тестові пуски руху поїздів. І вже після цього повноцінно відновити рух потягів.

"Дивимося по інтенсивності виконання, по роботах, які виконуємо, що запустити рух поїздів вдасться на початку осені. Основне питання було – забезпечити ефективну роботу у самому котловані, не допустити винесення туди піску й доступу води. Цю роботу вже виконали. Далі, якщо вже демонтується тунель, то залишаються тільки роботи щодо монтажу тунелю і безпосередньо роботи в тунелі: прокладання колій, кабелів і запуск руху поїздів", – зауважив посадовець.

Раніше

Варто додати, що ще в січні цього року керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський говорив, спираючись на прогнози будівельників, що завершити роботи на аварійній ділянці синьої гілки київського метро між станціями "Деміївська" – "Либідська" зможуть у зазначений раніше термін – шість місяців.

Керівник пояснював це тим, що там дуже складна ділянка й чимало мереж, які треба усунути. Більш ніж 120 кабелів "Київпастрансу", "Київсвітла", водоканалу, ДТЕК, "Укртелекому" треба перенести в інші місця й лише після цього працювати. Проаналізувавши весь необхідний фронт робіт, будівельники сказали, що вкладуться в шість місяців, зазначив Брагінський.

Водночас він не зміг назвати суму, скільки коштуватимуть усі роботи, тому що не закінчена робота по проєкту.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року в Києві закрили кілька станцій метро у зв'язку з терміновим ремонтом на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська". Поїзди їздять від станції "Героїв Дніпра" до станції "Либідська".

Попередньо причиною назвали розгерметизацію тунелю та появу тріщин в стінах. Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття? У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття?