USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Російські окупанти просунулися біля Часового Яру Донецької області, – DeepState

Повідомляється про просування окупантів біля Часового Яру, у Кліщіївці та Красногорівці Донецької області
війна
Джерело: відкриті джерела

Війська РФ просунулися поблизу міста Часів Яр, що на Донеччині. Про це інформують аналітики DeepState.

"Ворог просунувся біля Часового Яру, в Кліщіївці та Красногорівці", – йдеться у повідомленні.

Що кажуть у Генштабі?

Напередодні Генштаб ЗСУ повідомляв, що ворог концентрував свої зусилля у Харківській області, а також на Покровському та Курахівському напрямках.

Зазначалося, що на Покровському напрямку кількість атак зросла до 25.

"Зокрема, ворог штурмовими групами та технікою намагається вклинитися в наші бойові порядки. Ситуація залишається напруженою", – йшлося у повідомленні.

Більше про ситуацію довкола Часового Яру

Ще в середині квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський сказав, що російським військам наказали захопити місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня.

Головком уточнив, що ворог намагається прорвати оборону західніше Бахмута, аби вийти до каналу Сіверський Донець – Донбас. Захоплення Часового Яру створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Тоді повідомлялося, що ЗСУ посилюють оборону на цьому напрямку, аби стримати наступ ворога.

Новини за темою: Росіяни підходять до Часового Яру, за Богданівку на Бахмутському напрямку тривають важкі бої: Окупанти хочуть захопити всю Донеччину

Згодом речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин додав, що окупанти намагаються обійти Часів Яр по флангах через інші населені пункти.

Вже на початку травня начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус заявив, що армія РФ дійшла до межі міста Часів Яр Донецької області. Там тривали важкі бої, а у місті залишалося майже 700 цивільних. Зазначалося, що Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї.

Проте, як нещодавно сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Ані у самому місті, ані на його околицях російських військ немає.  

За його словами, ворог шукає слабкі місця в обороні міста, зокрема кидаючи на штурми мобілізованих і колишніх в’язнів та не жаліючи свою техніку і піхоту.

На думку ж командувача Сухопутних військ Павлюка, втрата Часового Яру не мала б "вирішального значення". За його словами, це "звичайне міське поселення".

Що кажуть військові аналітики? 

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що захоплення Часового Яру дозволить окупантам розпочати подальші наступальні операції проти міст, які формують значний оборонний пояс України в Донецькій області.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі