USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Російські офіцери невдоволені керівництвом Міноборони й армії, – британська розвідка

У Росії від початку повномасштабного вторгнення в Україну регулярно звільняли командирів
Попов
Джерело: відкриті джерела
Заяви звільненого за критику командувача 58-ї армії Росії генерал-майора Івана Попова засвідчують невдоволення офіцерством діями вищого військового керівництва РФ. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на розвідку..

Зазначається, що в Росії від початку повномасштабного вторгнення в Україну регулярно звільняли командирів, але звільнення Попова привертає увагу тим, що його, очевидно, звільнили за "те, що він висловлював занепокоєння, а не за нібито погані результати роботи".

"Коментарі Попова привертають увагу до серйозного невдоволення, яке багато офіцерів відчувають щодо вищого військового керівництва. Ці скарги багато в чому перегукуються зі скаргами власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина перед його заколотом у червні 2023 року", – йдеться в повідомленні.

У міністерстві констатують, що пряма критика з боку підлеглих стає дедалі більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генерального штабу генерала Валерія Герасимова.

Звільнення Попова

Міноборони РФ звинуватило високопоставленого російського генерала, командувача російськими військами Івана Попова у зраді своїх військ. Він побідкався про проблеми на Запорізькому напрямку, а через декілька днів був звільнений із посади. 

Попов був командувачем 58-ї армії, яка веде запеклі бої проти ЗСУ в Запорізькій області. Він один із найвищих офіцерів, які брали участь у війні. Штаб 58-ї загальновійськової армії дислокується в окупованому місті Бердянськ.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму