USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Російські офіцери невдоволені керівництвом Міноборони й армії, – британська розвідка

У Росії від початку повномасштабного вторгнення в Україну регулярно звільняли командирів
Попов
Джерело: відкриті джерела
Заяви звільненого за критику командувача 58-ї армії Росії генерал-майора Івана Попова засвідчують невдоволення офіцерством діями вищого військового керівництва РФ. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на розвідку..

Зазначається, що в Росії від початку повномасштабного вторгнення в Україну регулярно звільняли командирів, але звільнення Попова привертає увагу тим, що його, очевидно, звільнили за "те, що він висловлював занепокоєння, а не за нібито погані результати роботи".

"Коментарі Попова привертають увагу до серйозного невдоволення, яке багато офіцерів відчувають щодо вищого військового керівництва. Ці скарги багато в чому перегукуються зі скаргами власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина перед його заколотом у червні 2023 року", – йдеться в повідомленні.

У міністерстві констатують, що пряма критика з боку підлеглих стає дедалі більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генерального штабу генерала Валерія Герасимова.

Звільнення Попова

Міноборони РФ звинуватило високопоставленого російського генерала, командувача російськими військами Івана Попова у зраді своїх військ. Він побідкався про проблеми на Запорізькому напрямку, а через декілька днів був звільнений із посади. 

Попов був командувачем 58-ї армії, яка веде запеклі бої проти ЗСУ в Запорізькій області. Він один із найвищих офіцерів, які брали участь у війні. Штаб 58-ї загальновійськової армії дислокується в окупованому місті Бердянськ.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації