USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Російська РЕБ навчилася збивати з курсу ракети HIMARS і високоточні Excalibur, – FT

РФ перевершує Україну в радіоелектронній боротьбі
HIMARS
Джерело: відкриті джерела

Росія перевершує Україну в радіоелектронній боротьбі, адже інвестувала в РЕБ задовго до вторгнення, але Україна намагається наздогнати росіян. Про це повідомляє Financial Times.

"Обидві сторони інвестували значні кошти в системи, здатні нейтралізувати армії безпілотників одна одної, але Москва зберігає перевагу, оскільки вона вже зосередилася на цих можливостях ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну майже два роки тому", – йдеться в матеріалі.

За словами начальника управління радіоелектронної боротьби та кібернетичної війни Генштабу ЗСУ полковника Івана Павленка, останнім часом росіяни виробляють так багато дронів, що це стає величезною загрозою.

"Те, що відбувається тут, масове використання безпілотників – це щось нове... Тому радіоелектронна боротьба набуває все більшого значення", – заявив він.

Павленко закликав союзників надати Україні більше засобів, які можуть "придушити або підмінити" супутникову систему наведення (GNSS) російських керованих ракет і безпілотників.

Новини за темою: Використання Україною ракет ATACMS: В ISW проаналізували наслідки для РФ

За його словами, оскільки російські системи РЕБ вимагають високотехнологічних компонентів, як-от підсилювачі, синтезатори та програмне забезпечення, важливо, щоб західні союзники наклали санкції на ці компоненти.

Також Росія частіше застосовує засоби РЕБ для того, щоб збити з курсу високоточні боєприпаси, що поставляються Україні із Заходу, такі як ракети HIMARS і артилерійські снаряди Excalibur.

Крім того, Москва часто використовує РЕБ для імітації запусків ракет і безпілотників, щоб збити з пантелику українську ППО і визначити її місцезнаходження.

Нагадаємо, Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використовували для ударів по Україні. Попередньо, дальність балістичних ракет, які придбала Росія у Північної Кореї, становить 900 кілометрів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат