USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Росіяни вже двічі намагалися вбити командувача Сил ТрО ЗСУ, – ЗМІ

Востаннє генерал-майора Ігоря Танцюру намагалися вбити дорогою в Бахмут на початку травня
Командувач Сил територіальної оборони Збройних сил України генерал-майор Ігор Танцюра
Джерело: Military Media Center

Російські окупанти вже двічі намагалися вбити командувача Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майора Ігоря Танцюру. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела у військових колах.

Востаннє Танцюру намагалися вбити дорогою до Бахмута на початку травня. Ватажок російського ПВК "Вагнера" Євген Пригожин тоді заявив, що його бойовики вбили українського генерала, однак інформація виявилася неправдивою.

Зазначається, що на командувача Сил ТрО справді робили замах: його колону обстріляли – і в машину, в якій мав перебувати Танцюра, влучили. Але командувач того дня сів у машину супроводу, їй вдалося виїхати з-під обстрілу.

За даними "УП", українська сторона перехопила дані росіян про маршрут пересування командувача Сил ТрО на фронті впродовж кількох наступних днів і встигла внести зміни до нього.

Звідки ворог отримував інформацію в обох випадках, поки незрозуміло.

Російські фейки про ліквідацію командувачів ЗСУ

Минулого тижня в російських Telegram-каналах також почали поширювати інформацію про "ліквідацію" головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

У відповідь зі спростуванням усіх російських фейків виступила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона зазначила, що в російському інфополі поширюють інформацію про нібито ліквідацію наших командувачів. Однак вона запевнила, що всі живі.

Читайте також:
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців