USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росіяни почали скидати в окопи українських військових отруйний газ, – ЗМІ

Окупанти використовують газ для викликання паніки, після чого проводяться обстріли або атаки безпілотників
Двоє солдатів, які пережили газову атаку, показали CNN медичні висновки про те, що вони були отруєні
Двоє солдатів, які пережили газову атаку, показали CNN медичні висновки про те, що вони були отруєні
Джерело: CNN

Російські військові почали використовувати газ під час атак у Запорізькій області. Через це вже загинув один український військовий. Про це передає CNN.

За словами українського військового медика, впродовж останнього тижня у районі Оріхова було зафіксовано дев’ять випадків, коли росіяни з дронів скидали їдкий та легкозаймистий газ на українські позиції. Це призвело до загибелі одного бійця.

За словами постраждалих солдатів, газ використовується для викликання паніки, після чого проводяться звичайні обстріли або атаки безпілотників, зазначають автори.

"Спочатку я побачив дим. Ми вибігли з траншеї, і раптом газ загорівся. Окоп був у вогні. Цей газ обпікає, засліплює вас, ви не можете дихати, вражає горло миттєво. У нас не було навіть секунди", – сказав один із військових.

За словами іншого бійця, якщо вдихнути газ двічі, дихання унеможливлюється.

"Чоловіки сказали, що отримали травми, включаючи опіки та рани на обличчі, а також у роті та горлі. Обидва вони все ще мали почервоніння на обличчях, залишкові ознаки травм", – додали у виданні.

Представник української розвідки повідомив CNN, що речовина, яку розгорнули росіяни, була різновидом газу CS. Це сльозогінний газ, який використовується під час масових заворушень і може тимчасово вивести людину із ладу через подразнення очей, носа, легенів та шкіри.

Конвенція ООН про заборону хімічної зброї забороняє використання засобів боротьби з масовими заворушеннями під час війни, нагадали у виданні.

Раніше ми повідомляли, що Росію вперше в історії не обрали до Виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW