USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Росіяни можуть готувати ще один наступ у Харківській області

Зраз цей напрямок тримає 3 ОШБр, але сили залишаються невідповідними
Окупанти, армія РФ, російські військові
Джерело: відкриті джерела

Російські військові підтягнули сили і готують наступ у напрямку селища Борова у Харківській області. Про це повідомляють аналітики DeepState

Зазначається, армія РФ наростила ударний кулак з 10 тисяч осіб особового складу та 450 одиниць військової техніки, з яких 200 артилерійських систем, на ділянці від Райгородки до Нововодяного, приблизно за 20 км від селища Борова.

"Мета очевидна – спроба повторити минулорічний наступ на Борову", – йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, зараз протяжну оборонну лінію на цьому напрямку утримує 3 ОШБр, але сили залишаються невідповідними: ворог переважає кількістю, застосовує додаткові підрозділи та веде інтенсивні штурмові дії вздовж усієї смуги наступу.

Повідомляється, що росіяни розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, представлених 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських.

Крім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність Шторм V, Чорна мамба, Фіксики та ПВК Патріот. Для підтримання порядку прибув підрозділ БАРС-14.

РФ кинула в бій танкові полки, щоб вийти на кордони Луганської області

Російські війська посилюють атаки, щоб вийти на кордони Луганської області. У бій уже кинуті танкові полки окупантів. Про це повідомляє Третя окрема штурмова бригада

У бригаді уточнили, що смуга фронту Третьої штурмової у Харківській області, що межує з Луганською областю, сьогодні є однією з найінтенсивніших ділянок наступу ворога.

"Найближче завдання окупантів - вийти до населених пунктів Чернещина - Первомайське, з подальшим захопленням населеного пункту Борова", - пишуть військові.

Зазначається, що проти підрозділів третьої штурмової бригади були кинуті 3-тя і 144-та дивізії 20-ї армії РФ. Ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи та хімічну зброю.

Росію не стримують шалені втрати на полі бою

Українські воїни уточнили, що з травня бійці бригади знищили вже близько 1068 росіян, ще майже 2292 - це поранені.

"На штурми наших позицій противник кидає цілі взводи та роти особового складу. Їхню стрімку ліквідацію компенсує поповненням живої сили в кількості 250-400 солдатів ЗС РФ щотижня", - пояснили військові.

Бригада зазначила, що попри переважну кількість противника та відсутність резервів, вона продовжує вже понад місяць утримувати визначені рубежі.

Яка ситуація на фронті станом на 18 червня

Російська армія продовжує наступальні дії по всій лінії фронту, намагаючись прорвати оборону наших військ. Найгарячіше - на Покровському напрямку. За даними Генштабу, з початку доби загальна кількість бойових зіткнень зросла до 76. Найбільшу активність противник підтримує на Покровському напрямку. Сили оборони дають гідну відсіч ворожому натиску.

Кілька днів тому бригади "Азов" і "Буревій" Національної гвардії України провели наступ у Серебрянському лісництві на Луганщині, значного просунувшись у глибину на цій ділянці фронту. 

Днями головком ЗСУ Сирський писав, що основні зусилля російські війська зосереджують на Покровському напрямку, де сконцентрована переважна кількість їхніх ударних бригад і полків. Тривають жорсткі бої в районах Глибокого, Часового Яру, Старомайорська, Роботиного, Кринок та островів у прибережній частині лівого берега Дніпра.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом