USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

У бригаді "Азов" офіційно підтвердили значне просування в Серебрянському лісництві

Унаслідок операції Сили оборони просунулися на 1 км у глибину і на 2 км по фронту
Азов
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Бригади "Азов" і "Буревій" Національної гвардії України провели наступ у Серебрянському лісництві на Луганщині, значного просунувшись у глибину на цій ділянці фронту. Операцію підтвердили в бригаді "Азов".

Як зазначається, наступальні дії було проведено ще 21 квітня.

"12-та бригада спеціального призначення "Азов" спільно з 1-ю бригадою оперативного призначення "Буревій" Національної гвардії України 21 квітня провели наступальні дії в Срібнянському лісництві", – ідеться в повідомленні.

За інформацією військових, унаслідок операції бригади просунулися на 1 км у глибину і на 2 км по фронту, чим завершили один з етапів наступальних дій на своєму напрямку.

"Просимо ЗМІ та суспільство не створювати інформаційного галасу та не повідомляти деталі просування Сил оборони без офіційного підтвердження медіаслужб 12-ї бригади "Азов" та 1-ї бригади "Буревій. Успіх любить тишу", – додали в "Азові".

Новини за темою: У травні РФ під час наступу на Харківщині втрачала по тисячі військових загиблими щодня, – посадовець НАТО

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що бійці "Азова" вибили російських окупантів з деяких позицій у Серебрянському лісі, що поблизу міста Кремінна Луганській області.

Водночас аналітики DeepState зазначили, що Сили оборони змусили росіян відступити в районі Кліщіївки на Донеччині. А втім, окупанти змогли просунутися поблизу Калинівки, Новопокровського та Яснобродівки.

Що відомо про Серебрянський ліс?

Серебрянський ліс – ще Кремінський ліс або, як називають його військові, "ліс чудес".

Ліс, переважно сосновий, починається просто від Кремінної на Луганщині і простягається на понад 107 га аж до адмінмежі з Донеччиною.

Росія почала штурмувати цю ділянку за пів року після окупації міста – восени 2022 року. Тоді вже стало очевидно, що бліцкриг із захоплення України зазнав невдачі. І росіяни сконцентрувалися на менш масштабній цілі: виході на адмінкордони Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені