USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Переважну кількість ударних бригад і полків ворог сконцентрував на Покровському напрямку, – Сирський

Загалом на цьому напрямку сьогодні вже відбулося 20 атак, додають у Генштабі ЗСУ
ЗСУ

ЗСУ. Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Основні зусилля російські війська зосереджують на Покровському напрямку, де сконцентрована переважна кількість їхніх ударних бригад і полків. Про це зазначив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Головком повідомив, що вже тиждень працює на Східному фронті у частинах різних угруповань, які тримають оборону на найбільш критичних ділянках фронту.

"Характер дій противника суттєво не змінився. Основні зусилля ворог зосереджує на Покровському напрямку, де сконцентрована переважна кількість його ударних бригад і полків. Тривають жорсткі бої в районах Глибокого, Часового Яру, Старомайорська, Роботиного, Кринок та островів у прибережній частині лівого берега Дніпра", – розповів Сирський.

Крім того, додав, що командування російських військ нині докладає усіх зусиль для нарощування інтенсивності та розширення географії бойових дій. 

Загарбники хочуть максимально виснажити Сили оборони та зірвати підготовки резервів, або ж недопустити переходу до активних наступальних дій.

Однак по всьому фронту від Харкова до Кринок на Херсонщині українські військовослужбовці мужньо і стійко захищають Батьківщину, резюмував головнокомандувач.

Обстановка на фронті

Водночас у денному зведенні Генштабу ЗСУ також йдеться, що найбільша активність окупантів сьогодні спостерігається на Покровському напрямку. Сили оборони вживають всіх необхідних заходів для недопущення просування ворожих підрозділів в глибину території України.

Зокрема, протягом цієї доби кількість бойових зіткнень збільшилася до 52-х.

До того ж на Покровському напрямку противник не зменшує інтенсивності наступальних дій. І концентрує зусилля в районах Новоолександрівки та Євгенівки, де на цей час продовжуються бойові зіткнення у восьми локаціях. Загалом на цьому напрямку сьогодні вже відбулося 20 атак.

Новини за темою: У Покровську на Донеччині облаштовують лікарню під землею

Зазначимо, весь травень Сирський неодноразово казав, що на Покровському та Курахівському напрямках російська армія сконцентрувала головний удар.

До речі, наприкінці травня аналітики DeepState інформували, що війська РФ просунулися поблизу міста Часів Яр, що на Донеччині.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом