USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено

Внаслідок атаки постраждали такі міста, як Дніпро, Кривий Ріг, Павлоград і Синельникове
Ракетний удар по Дніпру 19 квітня_1
Джерело: ДСНС України

У ніч на 19 квітня російські окупанти знову атакували Україну дронами та ракетами. Під удар потрапила Дніпропетровська область, там є руйнування і жертви. Усі подробиці терористичної атаки РФ розповідаємо нижче.

Відомо, що внаслідок атаки постраждали такі міста, як Дніпро, Кривий Ріг, Павлоград і Синельникове.

Силам ППО вдалося знищити частину ракет, проте є й влучання. За словами голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, за ранок, попередньо, було збито дев'ять ракет, ще дві – вночі.

За даними Повітряних сил, під час нічної атаки ППО знищила 15 ракет і 14 безпілотників. Загалом окупанти запустили по Україні 36 повітряних цілей (22 ракети та 14 БпЛА).

Наслідки атаки

Дніпро

У Дніпрі кількість поранених зросла до 24, через атаку окупантів загинуло двоє людей.

У місті окупанти знищили частину п'ятиповерхового житлового будинку, внаслідок удару там спалахнула пожежа. Також пошкоджено два інфраструктурні об'єкти.

За уточненими даними від Дніпропетровської ОВА, у Дніпрі пошкоджені ще п'ять багатоповерхівок, два приватні будинки, три навчальні заклади, сім адміністративних й офісна будівлі, ринок, магазини, торговельні павільйони, готель, СТО.

Кривий Ріг

У Кривому Розі відомо про трьох постраждалих, повідомив керівник Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. За його словами, росіяни вдарили по інфраструктурному об'єкту в місті.

"На місце направлено всі оперативні служби, триває ліквідація наслідків. Відомо про трьох постраждалих чоловіків – 43-х, 53 років і жінку 58 років. Двоє чоловіків у лікарні, середньої тяжкості", – передав голова Ради оборони Кривого Рогу.

Павлоград

У цьому місті росіяни пошкодили одне з підприємств, заявив керівник ОВА Лисак.

Більш детальної інформації поки що немає.

Синельникове

У Синельниковому є загиблі та постраждалі, серед поранених є діти.

Так, у Синельниковому загинули шестеро людей, серед яких окупанти вбили одну 14-річну дівчинку та хлопчика 8 років.

Кількість поранених у Синельниківському районі зросла до семи. Усі постраждалі перебувають у стані середньої тяжкості.

Також побиті понад 60 приватних осель, автівки. Знищена сонячна електростанція та понівечене підприємство. 

На жаль, кількість постраждалих зростатиме. Розбір завалів пошкоджених будинків триває.

Зеленський про ракетний удар

Президент України вже відреагував на ракетний обстріл Росії і закликав партнерів надати більше засобів ППО.

Глава держави наголосив, що ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах і громадах.

"Росія повинна відповідати за свій терор, і кожна ракета, кожен "Шахед" мають збиватися. Світ може це гарантувати, партнери мають необхідні спроможності. Це було доведено, зокрема у небі Близького Сходу і це має запрацювати у небі Європи", – зазначив Зеленський.

Як ми писали, 18 квітня на саміті Європейської ради погодили активізацію постачання військової допомоги Україні, зокрема систем ППО, артилерійських снарядів і ракет.

Також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Нідерланди – не єдина країна, яка готова зараз купити батарею ППО та передати нашій державі.

А генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що альянс працює над тим, аби надіслати Україні більше систем протиповітряної оборони.

Читайте також:
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства