USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Росія за тиждень випустила по Україні тисячу ракет, дронів і КАБів, – Зеленський

На тлі цього президент знову закликав партнерів надати Україні ППО і необхідну зброю
ракета
Ілюстративне фото
Джерело: Defense Express

Російська армія протягом останнього тижня запустила по Україні приблизно тисячу ракет, дронів і керованих авіаційних бомб (КАБ). Про це заявив президент Володимир Зеленський у Facebook.

"Повна зневага до людського життя і постійний терор – це те, що Росія намагається поширити. Лише за один цей тиждень російські війська завдали майже 1000 ударів – ракетами різних типів, КАБами, ударними дронами",– написав глава держави.

За його словами, захистити життя українців, які потерпають від російських обстрілів, могла б достатня кількість систем ППО та забезпечення ЗСУ необхідною далекобійною зброєю. Також, як наголосив президент, світ має тиснути на Росію, щоб вона не встигала адаптуватися.

"Це шлях до наближення миру. Російський терор має програти. Світ здатен забезпечити це", – додав Зеленський.

Також український лідер опублікував відео, на якому показано наслідки російських обстрілів протягом тижня.

Як відомо, у ніч на 1 червня російська армія завдала комбінованого удару по Україні, використавши ракети різних видів і дрони.

Ціллю окупантів стала енергетична інфраструктура країни. Енергооб'єкти були атаковані в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Після російського обстрілу в ніч на суботу Дніпровська ГЕС перебуває в критичному стані, про виробництво електрики не йдеться.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом