USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія вмовляє інші країни повернути продану їм зброю через великі втрати у війні, – WSJ

Йдеться про зброю, яку РФ продавала в Пакистан, Єгипет, Білорусь і Бразилію
зброя
Джерело: відкриті джерела

Росія намагається повернути частину зброї, яку вона продала в такі країни, як Пакистан, Єгипет, Білорусь і Бразилія. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Зазначається, що у квітні минулого року делегація російських високопосадовців, яка відвідала Каїр, попросила президента Єгипту Абдель Фаттаха аль-Сісі повернути понад сотню двигунів із російських гелікоптерів, які були потрібні Москві для війни проти України.

Сісі погодився, і поставки близько 150 двигунів, імовірно, почнуться наступного місяця, як кажуть джерела.

"Ці переговори були частиною спроб Росії звернутися по допомогу до своїх давніх клієнтів, які десятиліттями купували російські літаки, ракети і системи протиповітряної оборони, що зробило Москву другим за величиною експортером озброєнь у світі", – пише WSJ.

За їхніми даними, протягом року Росія вела переговори з офіційними особами з Пакистану, Білорусі та Бразилії, намагаючись придбати двигуни для російських ударних і транспортних вертольотів, які її війська втратили на початку війни".

За словами колишнього офіцера російської розвідки, РФ зараз таємно намагається викупити те, що продала своїм "клієнтам" раніше.

Крім того, через війну Росія пожертвувала частиною свого прибуткового "бізнесу" з експорту озброєнь. Зокрема, зброю, призначену для Індії та Вірменії, зараз відправляють на лінію фронту в Україну, зазначають співрозмовники видання.

"Значна частина спроб Москви з викупу озброєнь була в той час, коли Кремль намагався відбити наступ українських військ на сході та півдні країни. Зараз, коли цей наступ сповільнюється, Росія намагається перехопити ініціативу на полі бою, хоча незрозуміло, чи дадуть нові поставки Москві ресурси, необхідні для посилення її атак", – йдеться у публікації.

Нагадаємо, раніше ЗМІ дізналися, що з початку повномасштабної війни в Україні до Росії імпортували майже 7300 одиниць вогнепальної зброї, включно з понад сотнею снайперських гвинтівок, а також майже вісім мільйонів патронів від американських та європейських виробників. Через прогалини в санкціях до рук окупантів, зокрема, потрапила і зброя з Німеччини.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську