USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росія вдарила по цивільній інфраструктурі у Львові та Кривому Розі, є загиблі, зокрема діти

Внаслідок атаки є загиблі та десятки поранених
удар по Львову 4 вересня
Джерело: Андрій Садовий

У ніч на 4 вересня російські окупанти завдали чергового удару по українських містах. Влучання по цивільній інфраструктурі зафіксовано у Львові та Кривому Розі. Внаслідок атаки є загиблі та десятки поранених. Про це повідомляють мер Львова Андрій Садовий та керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Ситуація у Львові

За словами мера міста, внаслідок атаки пошкоджень зазнали близько 50 будинків, більшість із яких розташовані в центрі міста. Жертвами удару стали чотири людини. У Львівській ОВА уточнили, що серед загиблих є 14-річна дитина. Кількість постраждалих уже зросла до 35 осіб.

Оновлено: рятувальники знайшли тіло ще однієї дитини.

Деякі громадяни перебувають у важкому стані.

Попередньо, по місту було завдано два удари по цивільному сектору.

Ситуація в Кривому Розі

Там також зафіксовано ракетне попадання по об'єкту цивільної інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджено десяток багатоповерхівок.

Жертв, попередньо, немає, проте п'ятеро людей отримали неважкі травми.

Крім того, внаслідок атаки в місті тимчасово призупинено рух на ділянці від вулиці Святогеоргіївської до площі Домнобудівників. Вагони маршрутів №№2, 5, 7, 9, 22, 25, 27 у напрямку станції Кривий Ріг – Головний розвертаються на кільці Героїв АТО. Вагони маршрутів №№9, 14 працюють на ділянці від станції Кривий Ріг – Головний – площа Домнобудівників.

ППО збила 29 цілей

Загалом у ніч на 4 вересня росіяни запустили по Україні 42 повітряні цілі:

- 2 аеробалістичні ракети Х-47 М2 "Кинджал" із літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської обл.
- 2 крилаті ракети Х-22 із літаків Ту-22М3 з повітряного простору над акваторією Чорного моря;
- 6 крилатих ракет Х-101 із літаків Ту-95МС з повітряного простору Волгоградської області – рф.;
- 3 крилаті ракети "Іскандер-К" із території окупованого Криму;
- 29 ударних БпЛА "Shahed-131/136".

В результаті протиповітряного бою збито 29 повітряних цілей: 4 крилаті ракети Х-101; 3 крилаті ракети "Іскандер-К"; 22 ударні БпЛА "Shahed-131/136".

Шість ударних безпілотників локаційно втрачено (імовірно подавлені РЕБ), один – полетів у Білорусь.

Нагадаємо, вчора російські терористи вдарили по Полтаві двома балістичними ракетами, які влучили в Інститут зв'язку. Там загинуло більше ніж 50 людей, понад 270 поранено. Багато тяжких потребують крові у лікарнях міста. Рятувальна операція в місті продовжується, під завалами є люди.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP