USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Росія створює нову "елітну" авіагрупу для атак по Україні, – британська розвідка

Ескадрильї регулярних ВПС не впоралися із завданням
Російська авіація
Джерело: Мілітарний

Росія планує створити нову "елітну" ударну авіагрупу для ударів по Україні. Про це у Twitter інформує Міністерство оборони Великої Британії. 

Деталі

Ударна авіагрупа називатиметься "Шторм". За даними розвідки, вона буде створена, оскільки ескадрильї регулярних ВПС не впоралися із завданням.

Підрозділ складатиметься як мінімум з однієї ескадрильї винищувачів-бомбардувальників Су-24 та Су-34, та ескадрильї ударних вертольотів.

Нагадаємо, в ескадрилью зазвичай входить 12 літаків або вертольотів. Тобто загальна кількість авіагрупи "Шторм" може сягати 24-х одиниць авіатехніки.

Комбінація типів літаків передбачає, що група відіграватиме основну роль у місіях із наземних атак. Для цього, за даними розвідки, міноборони РФ намагається залучити висококваліфікованих пілотів, обіцяючи великі надбавки до заробітної плати.

"Створення авіагрупи показує, що, за оцінкою Росії, ескадрильї її регулярних ВПС серйозно провалили своє основне завдання щодо нанесення авіаударів по українських позиціях", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ми писали, що у Брянській області в середині травня була ліквідована авіагрупа, яка летіла бомбити Чернігівщину.

Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт