USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія продемонструвала власний морський дрон: Який він має вигляд і які характеристики

Ворог працює над своїми катерами-камікадзе, які матимуть свої особливості
Російський морський дрон ГРК-700
Джерело: Defense Express

Під час форуму "Армія-2023" підприємство "Кінгісеппський машинобудівний завод" показало власний дистанційно керований катер, повідомляє Defence Express.

Катер носить індекс ГРК-700 "Візир", створений нібито для гідрографічних завдань, тобто дослідження дна акваторій.

Однак російські ресурси стверджують, що "Візир" також може мати і пряме військове призначення, зокрема як ударний багатоцільовий катер або ж як "мисливець" за морськими дронамі, або ж дистанційно керований катер "для доставки вантажів".

Попередньо, Міноборони РФ нібито вже розглядає можливість таких морських дронів для свого військово-морського флоту.

Характеристики російського морського дрона

Корпуси цих морських дронів виготовляють зі склопластику, показник корисного навантаження може становити до 500 кг, заявлена дальність ходу може становити до 500 км (але за умови використання електроприводу), заявлена максимальна швидкість ходу – до 43 вузлів.

Також морські дрони нібито отримали "винятково вітчизняне обладнання", зокрема ехолот, гідролокатор бокового огляду, системи управління, зв'язку та навігації. І що в апаратуру цих "безекіпажних катерів" начебто закладено алгоритм "самостійного повернення на базу".

Defense Express зазначає, що ця розробка рашистів потребує особливої уваги хоча б як теоретична загроза для України в акваторії Чорного моря. Це перша за час повномасштабної війни розробка росіян у сфері морських дронів, яку вони змогли видати хоча б як готовий до серійного виробництва зразок.

Ба більше, цей зразок вочевидь володіє тими характеристиками, які можуть дозволяти РФ його використовувати і як катер-камікадзе для провокацій проти цивільних суден, що йтимуть у порти України.

Нагадаємо, раніше одна з неназваних китайських компаній під час російського форуму "Армія-2023" представила свій дрон-камікадзе під назвою Sunflower 200, який дуже схожий на іранський Shahed-136.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний