USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росія почала більш узгоджену кампанію з руйнування української енергетики, – британська розвідка

На думку британських аналітиків, найімовірніше, вночі 7 грудня Росія атакувала Україну ракетами AS-23a, які країна-агресор накопичувала для використання у зимовій кампанії проти України
енергетичні об'єкти

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Ймовірно, Росія розпочала свою більш узгоджену кампанію повітряних ударів для того, щоб зруйнувати енергетичну інфраструктуру України. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії.

У відомстві нагадали, що вночі 7 грудня 2023 року російські ВПС вперше з 21 вересня 2023 року завдали потужної хвилі ударів по Києву та центральній Україні з використанням свого парку важких бомбардувальників.

"Ці літаки, швидше за все, Ту-95, запустили не менше 16 крилатих ракет повітряного базування зі своєї типової операційної зони над Каспійським морем", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ракетами, найімовірніше, були AS-23a. На думку британських аналітиків, Росія майже напевно накопичувала ці ракети для використання у зимовій кампанії.

"Ймовірно, це було початком більш скоординованої кампанії Росії, спрямованої на руйнування енергетичної інфраструктури України", – йдеться у огляді.

Однак, за першими повідомленнями, більшість цих ракет успішно перехопила українська протиповітряна оборона, зауважили аналітики.

Також у Міноборони Британії додали, що попри загибель одного цивільного пошкодження внаслідок атаки на цей час є мінімальними.

Раніше міністр України Герман Галущенко розповів, чого чекати українцям взимку.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб