USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Росія на 14 років тюрми засудила співробітника ОБСЄ, який працював в окупованому Донбасі

Вадима Голду звинуватили у шпигунстві
Вадим Голда
"ДНР" засудила працівника ОБСЄ Вадима Голду
Джерело: Генпрокуратура РФ

Так званий верховний суд "ДНР" виніс вирок співробітнику ОБСЄ Вадиму Голді. Окупанти звинуватили його у шпигунстві. За даними російського слідства, у 2021 році він начебто збирав дані про розташування промислових об'єктів на території окупованої Донеччини і передавав їх іноземній розвідці. Про це повідомили у пресслужбі Генпрокуратури РФ.

Як стверджує російська прокуратура, по вказаних об'єктах прилітали ракети. Суддя призначив Голді покарання у вигляді 14 років ув'язнення з відбуванням у виправній колонії суворого режиму. Крім того, "суд" конфіскував 43 броньовані автомобілі СММ ОБСЄ.

Раніше угруповання "ДНР" відкрило "кримінальну справу" проти кількох співробітників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які нібито передавали Україні інформацію про "війська" та "державні установи ДНР".

Минулого року так званий "Верховний суд" самопроголошеної "ДНР" засудив 28-річного українського військовослужбовця до довічного ув'язнення. Його звинуватили у вбивстві та жорстокому поводженні з цивільним населенням. 

У 2023 році за першу половину листопада росіяни "засудили" трьох бійців "Азову", командира відділення розвідувального батальйону ЗСУ та українського прикордонника. І це – лише відомі випадки.

А влітку минулого року Росія розпочала у Ростові-на-Дону "судовий процес" над 22-ма азовцями, які захищали Маріуполь та "Азовсталь". Серед засуджених – 8 жінок і 14 чоловіків, зокрема екскомандир роти.

Читайте також:
Ватажку Ватажку "ДНР" Пушиліну та ще двом окупаційним посадовицям оголосили підозру в депортації українських дітей до РФ
Нардепа Дмитрука можуть екстрадувати з Лондона Нардепа Дмитрука можуть екстрадувати з Лондона
Справа Справа "Україна та Нідерланди проти Росії": Суддя ЄСПЛ заявив про історичну вагу ухвалених рішень
Наказав здати зброю і не чинити опору окупантам: Прокуратура заочно повідомила про підозру працівнику судової охорони Наказав здати зброю і не чинити опору окупантам: Прокуратура заочно повідомила про підозру працівнику судової охорони