USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW

Окупанти мають намір посилити удари по Україні до прибуття допомоги від США
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

Російські війська, ймовірно, посилять удари безпілотниками та ракетами найближчими тижнями, щоб максимально завдати шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до того, як прийде допомога зі Сполучених Штатів Америки. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про намір РФ посилити свою ударну кампанію, щоб порушити матеріально-технічне забезпечення українських військових.

Військові аналітики припускають, що зосередженість розмов Шойгу на ударах по українській логістиці свідчить про те, що російські війська можуть змінити свій набір цілей, щоб вразити українську транспортну інфраструктуру, логістику та військові складські об’єкти.

"Російські війська, ймовірно, активізують наступальні операції у найближчі тижні, щоб використати українські матеріальні обмеження напередодні очікуваного прибуття американської допомоги у сфері безпеки, – кажуть аналітики.

Зосередженість Шойгу на російських наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід і південний захід від міста Донецьк додатково вказує на те, що російські війська, ймовірно, посилять наступ у цих районах.

В ISW додають, що російські війська завдали потужних ударів по об'єктах української транспортної інфраструктури в Дніпропетровській області 19 квітня. Також вони можуть мати намір повторити та розширити ці удари у найближчі тижні, щоб перекрити українські наземні лінії зв'язку.

"Російське військове командування може сподіватися, що скоординовані зусилля з перекриття обмежать здатність України достатньою мірою розподіляти живу силу і матеріально-технічні засоби на критично важливих ділянках фронту і відтермінують покращення можливостей, які надасть українським військам прибуття американської безпекової допомоги", – йдеться у матеріалі.

Яка нині ситуація на фронті?

За даними Генштабу, протягом минулої доби відбулося 101 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 5 ракетних та 77 авіаційних ударів, здійснив близько 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

"На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 21 атаку в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення", – зазначається у повідомленні.

Ще 21 атаку українські захисники відбили на Авдіївському напрямку.

Також протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 17 районах зосередження особового складу та 1 зенітно-ракетному комплексу противника.

Про допомогу від США

Сенат Сполучених Штатів ухвалив законопроєкт, який передбачає допомогу Україні на понад 60 млрд доларів.  Президент США Джо Байден своєю чергою заявив, що підпише документ 24 квітня, щоб надсилання зброї та обладнання в Україну розпочалося вже цього тижня.

Читайте також:
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон