USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росія, Іран і Китай проведуть спільні навчання в Перській затоці, – ЗМІ

Важкі кораблі розгорнуть у морській зоні до кінця поточного іранського календарного року, який завершується 20 березня 2024 року
Перська затока
Перська затока. Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Командувач ВМС Ірану контрадмірал Шахрам Ірані заявив, що сили трьох країн спільно відпрацьовуватимуть вправи під час військово-морських навчань "Пояс морської безпеки" 2024 року. Про це пише іранська урядова газета Tehran Times.

Адмірал розповів, що делегати з Пакистану, Бразилії, Оману, Індії, Південної Африки та низки прибережних держав Каспійського моря також запрошені до участі в навчаннях як спостерігачі.

"За останні роки Іран, Китай і Росія провели кілька спільних військових навчань. Їхньою метою було підвищити безпеку міжнародної морської торгівлі, боротьби з піратством і морським тероризмом, обміну інформацією про морські рятувальні операції й операції з надання допомоги, а також обміну оперативним і тактичним досвідом. Основну фазу найбільшої морської зони країни введуть в експлуатацію в портовому місті Джаск на південному сході Ірану під час святкування "Десятиденного світанку" з нагоди 46-ї річниці перемоги Ісламської революції", – зауважив Ірані.

І додав, що важкі кораблі розгорнуть у морській зоні до кінця поточного іранського календарного року, який завершується 20 березня 2024 року.

"З огляду на зростання кількості діючих великовантажних кораблів в країні, ми плануємо створити набагато більшу морську зону в Конараку" в південно-східній провінції Систан-Белуджистан", – пояснив командувач.

Данський ROCKWOOLl допомагав будівництву та ремонту кораблів ВМФ Росії

Відзначимо, провідного данського виробника продукції на основі кам’яної вати ROCKWOOL внесено до переліку міжнародних спонсорів війни. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія принципово вирішила залишитися на ринку Росії.

Через посередників продукція компанії продається російським державним підприємствам, зокрема, на замовлення Міністерства оборони РФ. Про це поінформувало Національне агентство з питань запобігання корупції. 

Зазначається, що продукція ROCKWOOL застосовується для утеплення, звукоізоляції та вогнезахисту, призначена для всіх видів будівель і споруд, а також для промислового обладнання та навіть суднобудування.

Новини за темою: В Ірану вистачає урану на три атомні бомби
Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму