USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

РФ задобрює Малі, одного зі своїх союзників, у постачанні зерна, – Bloomberg

Пшеницю доставили в Малі за ціною близько 220 доларів за тонну, що значно нижче за європейські ціни на зерно
зерно

Українське зерно

Джерело: відкриті джерела

Росія постачає пшеницю у Малі, зміцнюючи зв'язки з одним із найсильніших африканських союзників. Про це інформує Bloomberg.

Як пише видання, новини про відвантаження з'явилися через кілька днів після того, як РФ розірвала угоду, яка давала можливість Україні – одному з найбільших у світі виробників пшениці – експортувати зерно з портів Чорного моря.

"Африканські країни опинилися серед тих, хто найбільше постраждав від зростання цін на продовольство, викликаного вторгненням Росії. Партія з 50 тисяч тонн зерна, призначеного для Малі, прибула з Росії в порт Конакрі у Гвінеї близько місяця тому", – повідомив телефоном зі столиці Бамако офіційний представник Міністерства закордонних справ Малі Альфуссейні Сідібе.

Збіжжя доставили в Малі за ціною близько 220 доларів за тонну, що значно нижче за європейські ціни на зерно, які тепер становлять близько 292 доларів за тонну.

"Пшеницю продали п'яти різним млинам. Ще одна партія у 25 тис. тонн знаходиться в Конакрі і незабаром має прибути в Бамако", – сказав представник малійської асоціації борошномелів Саліф Фофана.

Новини за темою: Атаки росіян на українські порти: Пшениця в світі зросла в ціні до п'ятимісячного максимуму

Позиція Малі відносно війни в Україні

Малі була однією з шести країн, які проголосували разом з Росією проти резолюції ООН про те, що РФ має залишити територію України.

Що це за резолюція?

Йдеться про резолюцію про співпрацю Організації Об'єднаних Націй з Радою Європи. Документ ухвалюють щорічно. В редакції 2023 року, зокрема, йдеться про російську агресію проти України та Грузії.
 
"Безпрецедентні виклики, які постали перед Європою після агресії Російської Федерації проти України, а до цього – проти Грузії, та припинення членства Російської Федерації в Раді Європи, потребують посилення співпраці між ООН та Радою Європи, зокрема, з метою якнайшвидшого відновлення та підтримання миру і безпеки на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності будь-якої держави", – наголошується в резолюції.
Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму