USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У Мінцифри звернулися до трьох корпорацій з проханням заблокувати продажі російської гри Atomic Heart

Міністр Федоров вже надіслав листи до корпорацій Sony, Microsoft та Valve
Відеогра РФ Atomic Heart
Atomic Heart
Джерело: відкриті джерела
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров надіслав листи до корпорацій Sony, Microsoft та Valve з проханням заблокувати продажі російської відеогри Atomic Heart. Про це він повідомив у своєму Twitter.

"Російська пропаганда хоче закріпитися ще й в ігровій індустрії. Робимо все, щоб не дати їй цього зробити", — йдеться у повідомленні. 

Atomic Heart: Що це?

Atomic Heart – відеогра в жанрі пригодницького бойовика, події якої розгортаються в альтернативній реальності Радянського Союзу між 1930-ми та 1960-ми роками. У цьому світі вже винайдений інтернет, штучний інтелект, голограми та роботи. Головний герой – агент КДБ Сергій Нечаєв, якого уряд відправив розслідувати інцидент на виробничому підприємстві.

Російська студія Mundfish, яка базується на Кіпрі (але має декілька офісів в Росії), вже випустила гру Atomic Hear для PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Windows, Xbox One і Xbox Series. У Росії цифрову версію гри можна купити лише у VK Play.

За інформацією видання AIN.ua, розробники можуть збирати дані користувачів і надавати їх російським держорганам, зокрема ФСБ.

Реакція України

Зі свого боку країна закликала всіх користувачів ігнорувати гру. 

Так, заступник міністра з цифрової трансформації Олександр Борняков заявив, що Міністерство цифрової трансформації України звернеться до компаній Sony, Microsoft та Valve з проханням повної заборони продажу цифрових версій російської відеогри Atomic Heart.

В той же час українська геймерська спільнота в Twitter закликала бойкотувати Atomic Heart, стверджуючи, що вона прославляє радянське минуле. 

Теги: Росія
Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації