USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

У Мінцифри звернулися до трьох корпорацій з проханням заблокувати продажі російської гри Atomic Heart

Міністр Федоров вже надіслав листи до корпорацій Sony, Microsoft та Valve
Відеогра РФ Atomic Heart
Atomic Heart
Джерело: відкриті джерела
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров надіслав листи до корпорацій Sony, Microsoft та Valve з проханням заблокувати продажі російської відеогри Atomic Heart. Про це він повідомив у своєму Twitter.

"Російська пропаганда хоче закріпитися ще й в ігровій індустрії. Робимо все, щоб не дати їй цього зробити", — йдеться у повідомленні. 

Atomic Heart: Що це?

Atomic Heart – відеогра в жанрі пригодницького бойовика, події якої розгортаються в альтернативній реальності Радянського Союзу між 1930-ми та 1960-ми роками. У цьому світі вже винайдений інтернет, штучний інтелект, голограми та роботи. Головний герой – агент КДБ Сергій Нечаєв, якого уряд відправив розслідувати інцидент на виробничому підприємстві.

Російська студія Mundfish, яка базується на Кіпрі (але має декілька офісів в Росії), вже випустила гру Atomic Hear для PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Windows, Xbox One і Xbox Series. У Росії цифрову версію гри можна купити лише у VK Play.

За інформацією видання AIN.ua, розробники можуть збирати дані користувачів і надавати їх російським держорганам, зокрема ФСБ.

Реакція України

Зі свого боку країна закликала всіх користувачів ігнорувати гру. 

Так, заступник міністра з цифрової трансформації Олександр Борняков заявив, що Міністерство цифрової трансформації України звернеться до компаній Sony, Microsoft та Valve з проханням повної заборони продажу цифрових версій російської відеогри Atomic Heart.

В той же час українська геймерська спільнота в Twitter закликала бойкотувати Atomic Heart, стверджуючи, що вона прославляє радянське минуле. 

Теги: Росія
Читайте також:
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський